Ce spun oamenii de afaceri despre controlul ANAF-ului

Fiscul face primul pas în controlul averilor mari. Aproape 400 de bogaţi ai ţării vor primi scrisori de la ANAF în care li se cere să îşi declare veniturile pe anul trecut, inclusiv cele din străinătate.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 10:07
Ce spun oamenii de afaceri despre controlul ANAF-ului

„Nu aplicarea legii mă deranjează, ci modul electoral în care se pune problema (…) Din modul în care se prezintă, se presupune confiscarea averilor sau înjumătăţirea lor”, a declarat Ovidiu Tender la România TV.

„Nu ştiu dacă aceasta e neapărat problema principală. Problema este de a crea locuri de muncă şi ca mediul privat sa creeze locuri de muncă, trebuie încurajat. Fiscalitatea este o problemă, TVA-ul e o problemă”, a spus şi Camelia Şucu.

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a precizat că el nu a primit această scrisoare. „Părerea mea e că e o chestiune pur politică, e o figuraţie făcută pentru că suntem într-o campanie electorală. La fel a fost făcută şi figuraţia cu TVA-ul..iar DNA s-a pronunţat că nu a fost legală. La fel va fi şi cu această campanie”, a spus Negoiţă.

Fiscul a trimis scrisori către 300 de contribuabili cu venituri mari în care îi îndeamnă să se conformeze voluntar la declararea veniturilor. Fie ele din ţară sau din străinătate. Este prima etapă dintr-un plan amplu al statului de urmărire a averilor, scrie ECONOMICA.net.