Ce spune consilierul prezidenţial Leonard Orban despre zvonul că Iohannis ar putea fi şeful Consiliului European

Discuțiile despre varianta ca președintele Klaus Iohannis să preia, la anul, șefia Consiliului European sunt premature, este de părere consilierul prezidențial Leonard Orban. 

RomaniaTV.net
14 mart. 2018, 15:55
Ce spune consilierul prezidenţial Leonard Orban despre zvonul că Iohannis ar putea fi şeful Consiliului European

Leonard Orban a spus, pentru Libertatea, că numele viitorului președinte al Consiliului European depinde și de alegerile europarlamentare din primăvara lui 2019.

„Se va putea vorbi de o discuție serioasă privind viitorul președinte al Consiliului European de-abia după alegerile pentru Parlamentul European. Înainte este prematur. Trebuie să se vadă care vor fi rezultatele, ce grup politic va câștiga alegerile și asta va conta foarte mult în arhitectura viitoare la nivelul principalelor instituții europene”, a declarat consilierul prezidențial Leonard Orban.

Declaraţia lui Leonard Orban vine în contextul în care hotnews.ro a scris recent că președintele român Klaus Iohannis este luat în calcul pentru poziția de viitor președinte al Consiliului European, ocupată în prezent de Donald Tusk, fost premier al Poloniei. Mandatul lui Tusk expiră în decembrie 2019, după ce a fost prelungit cu încă doi ani și jumătate.

Orban a mai spus că înlocuitorul lui Donald Tusk va proveni dintre actualii sau viitorii șefi de stat și de guvern, categorie în care intră și președintele Klaus Iohannis.