Ce spune Klaus Iohannis despre anunţul lui George Maior privind demisia după prezidenţiale

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, consideră că este 'foarte onorabilă' decizia directorului Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, de a-şi prezenta demisia după alegerile prezidenţiale, adăugând că acesta este 'un profesionist 100%'.

07 oct. 2014, 08:22
Ce spune Klaus Iohannis despre anunţul lui George Maior privind demisia după prezidenţiale

‘Mi se pare o atitudine foarte onorabilă. Eu nu am înţeles că demisionează, ci pune la dispoziţia viitorului preşedinte după alegeri poziţia domniei sale, ceea ce mi se pare foarte fair play şi îmi reconfirmă că avem de-a face cu un profesionist 100%’, a spus Iohannis, la RFI.

El a afirmat că Maior este un şef foarte bun al SRI, întrebat dacă şi-l doreşte pe acesta în continuare director al serviciului.

George Maior: „Îi voi prezenta DEMISIA. Noul preşedinte să facă o evaluare şi să decidă” VIDEO

Chestionat dacă Maior este bun şi ca premier, Iohannis a susţinut că nu-şi pune acum problema ce se va întâmpla după alegerile prezidenţiale şi că, potrivit protocolului ACL, are un candidat de prim-ministru.

Directorul SRI, George Maior, a declarat vineri la Timişoara că după alegerile prezidenţiale îşi va prezenta demisia din funcţie noului preşedinte, considerând că este normal acest lucru, şi a precizat că niciodată nu i s-a propus să fie prim-ministru.

”Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou preşedinte, îmi voi prezenta demisia şi rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită şi să continue sau să ia o altă decizie. Nu am nicio problemă din acest punct de vedere’, a afirmat George Maior.