Ce spune ministrul Muncii despre MAJORĂRILE SALARIALE din 2017

Majorările salariale din 2017 vor fi decise în funcție de resursele financiare disponibile, cu încadrarea în anvelopa salarială stabilită pentru anul viitor, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, ministrul Muncii, Ana Costea.

10 feb. 2016, 11:30
Ce spune ministrul Muncii despre MAJORĂRILE SALARIALE din 2017

Ministrul Muncii, Ana Costea, a explicat că, pentru stabilirea nivelului salariului minim pentru anul viitor, va fi constituit un grup de lucru care va elabora un mecanism transparent prin care acesta să fie indexat automat.

Referitor la primele concluzii pe Legea salarizării publice, ministrul Ana Costea a declarat: „Discuțiile grupului de lucru interministerial, constituit în baza Memorandumului nr. 253 din 7 ianuarie 2015, cu tema ‘Constituirea unui grup de lucru care să elaboreze proiectul de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice’, au avut loc în perioada 25 ianuarie — 4 februarie, cu reprezentanți ai ministerelor, Administrației Prezidențiale, Parlamentului României, confederațiilor sindicale și structurilor asociative ale consiliilor județene, municipiilor, orașelor și comunelor. În urma acestor întâlniri, au fost constatate o serie de inechități și disfuncționalități care vor fi analizate și se vor formula propuneri menite să le corecteze. În perioada 5 — 10 februarie 2016 grupul de lucru interministerial are programată redactarea și finalizarea proiectului de lege„.

Întrebat dacă sunt posibile noi majorări salariale în 2017, ministrul Muncii a declarat că „se va lua o decizie în funcție de resursele financiare disponibile, cu încadrarea în anvelopa salarială stabilită pentru anul 2017„.

NOUA GRILĂ DE SALARIZARE. Cu cât ar putea creşte salariile bugetarilor. REACŢIA sindicatelor