Ce spunea Klaus Iohannis despre o eventuală cerere de revocare a şefei DNA în urmă cu o săptămână

În urmă cu exact o săptămână, preşedintele Klaus Iohannis declara că, dacă ministrul Justiţiei va propune revocarea şefei DNA, va trebui să fie "extrem de bine documentat". Tudorel Toader a prezentat astăzi un document de 36 de pagini care este doar o sinteză a raportului complet privind activitatea şefei DNA.

RomaniaTV.net
22 feb. 2018, 18:29
Ce spunea Klaus Iohannis despre o eventuală cerere de revocare a şefei DNA în urmă cu o săptămână

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnalişti ce va face dacă ministrul Justiţiei va cere revocarea şefei DNA.

„Asta cu revocarea constat că este o preocupare intensă în spațiul public. Momentan, sincer, nu văd motive de revocare. Dar, s-ar putea să existe unele pe care nu le cunosc eu și pe care le cunoaște ministrul Justiției. În acest caz, cu siguranță, domnul ministru va veni extrem, extrem de bine documentat, dacă ar solicita așa ceva. Încă o dată, acum nu cunosc motive de revocare. Cum s-a aflat că nu a existat niciun control la DNA, altul decât cel din vara anului trecut, despre care nu s-a mai auzit mare lucru, probabil s-a terminat cu bine. Nu a existat nici măcar o discuție la nivelul conducerii DNA, m-ar surprinde ca așa, cvasi peste noapte să apară motive serioase și bine fundamentate pentru o ipotetică solicitare de revocare”, a declarat Klaus Iohannis pe 15 februarie.

Tudorel Toader a cerut joi, 22 februarie, revocarea Laurei Kovesi din funcţia de procuror-şef DNA, în urma prezentării unui raport cu 20 de concluzii în care a argumentat încălcări grave ale normelor funcţiei deţinute.

Citeşte şi: Tudorel Toader: Declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi