Ce superstiţii bizare au fumătorii. De ce nu se dă ultima ţigară niciodată

Criza financiară, prețurile ridicate, lipsa locurilor de muncă și șomajul în creștere din ultima perioadă conduc la scăderea numărului de fumători.

04 ian. 2015, 17:40
Ce superstiţii bizare au fumătorii. De ce nu se dă ultima ţigară niciodată

Odată cu fumătorii vor dispărea și superstițiile legate de aceștia. Dar până atunci, iată câteva din superstițiile lor.

Dacă odată deschis pachetul, un prieten va cere o țigară, superstiția spune că dacă dorești să îl păstrezi ca prieten trebuie să folosești tu prima țigară și apoi să îi oferi și lui una din pachet. În cazul unui dușman, servește-l pe el primul; astfel îl vei îndepărta.

Mai mult, unele persoane obișnuiesc să întoarcă în pachetul proaspăt deschis o țigară cu filtrul în jos, ca să nu le fure nimeni soția/soțul; țigara astfel întoarsă reprezintă partenerul de viață și se fumează ultima din pachet și nu se oferă nimănui, niciodată.

De asemenea, dacă țigara se aprinde numai într-o parte, partenerul de viață te înșală. Când aprinzi țigara la capătul unui filtru înseamnă că te vei certa cu soacra. Țigara nu se va aprinde niciodată de la o lumânare căci aduce mare nenorocire, scrie superstitii.ro

Superstiția mai spune că, dacă îți aprinzi țigara de la un alt fumător pe care îl ții de mână, acest fapt va aduce mare ghinion. În aceeași măsură, dacă oferi ultima țigară din pachet, îți dai singur, cu mâna ta, norocul.

13 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre fumat