Ce tip de meditaţie ţi se potriveşte

Dincolo de controverse şi preconcepţii, meditaţia a devenit un stil de viaţă pentru mulţi oameni. Motivul invocat de ei pentru această practică, este relaxarea, evadarea din stresul cotidian şi lărgirea orizonturilor emoţionale şi spirituale.

RomaniaTV.net
26 mai 2017, 20:32
Ce tip de meditaţie ţi se potriveşte

Cu toate acestea, profesorul român de yoga, acreditat la nivel international, Dana Tupa afirma ca, prin meditatie, multi oameni au invatat sa-si linisteasca gândurile, sa le puna in ordine si sa le poata controla. In acelasi timp, profesorul este de parere ca mintea are propriul sau ritm, iar sarcina este cu adevarat dificila atunci când incercam sa o controlam cu ajutorul … mintii. „Oricât de usor ar suna, controlarea gândurilor proprii a devenit o adevarata provocare in ritmul alert al vietii moderne.

Lucrurile se simplifica daca intelegem structurat ca exista 2 parti ale mintii, una care se afla, intr-o oarecare masura, sub controlul vointei proprii, in timp ce mintea subconstienta, nu. Unul dintre scopurile meditatiei, ar putea fi, de exemplu, câstigarea controlului asupra partii subconstiente a mintii, in urma caruia s-ar obtine, un grad ridicat de stapânire de sine, acesta fiind un scop al meditatiei. Aceasta explica de ce atât de multe discipline folosesc tehnici de respiratie asociate cu meditatia. Respiratia apare in mod normal, automat si de aceea este sub controlul gândirii subconstiente. Daca nu controlezi in mod constient respiratia, acest lucru se va reflecta in starea emotionala adusa la suprafata de subconstient.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.