Ce trebuie să ştii despre insecte şi înţepăturile lor

Când vin căldurile, cu toţii ne dorim şă ştim mai multe despre insecte, pentru a ne putea proteja de muşcăturile sau înţepăturile lor. Iată câteva lucruri despre insecte şi ce ar trebui făcut pentru a preveni incidentele nedorite.

RomaniaTV.net
12 iun. 2012, 05:38
Ce trebuie să ştii despre insecte şi înţepăturile lor

Păduchii. Pentru a scăpa de păduchi şi ouăle lor, trebuie să folosiţi loţiuni, creme, şampoane speciale pe care vi le poate prescrie medicul sau le puteţi folosi la recomandarea farmacistului. Spălaţi hainele, lenjeria de pat, periile de păr pentru a preveni răspândirea păduchilor. Verificaţi de asemenea fiecare membru al familiei.

Puricii. Ca să preveniţi muşcăturile de purici, asiguraţi-vă că animalul de companie nu are purici. În plus, este recomandat să ţineţi animalele de companie în afara dormitorului. Aspiraţi covoarele, mochetele în fiecare zi, şi utilizaţi insecticidele împotriva puricilor o dată pe lună.

Albinele, viespile. Când o albină înţeapă, îşi pierde acul şi moare. Viespile, în schimb, pot înţepa de mai multe ori. Iar aceste ace pot fi extrem de periculoase, mai ales dacă sunteţi alergici. Dacă nu sunteţi alergici, îndepărtaţi acul, curăţaţi locul, puneţi gheaţă şi puteţi lua un antihistaminic împotriva mâncărimilor. De asemenea, acetaminofenul sau ibuprofenul ajută împotriva inflamaţiilor şi a durerilor.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro