Ce zodie indiană te reprezintă şi ce-ţi pregăteşte viaţa

Astrologia indiana se mai numeste si astrologie hindusa sau vedica, referindu-se la un sistem originar din India antica, descris in scripturile vedice din literatura sanscrita, cele mai vechi datand din anului 1500 inaintea erei noastre. Astrologia vedica este cunoscuta si sub numele de "Jyotish", stiinta luminii, referindu-se practic la tiparele luminii astrale si la modul in care acestea ne influenteaza destinul.

19 oct. 2014, 06:54
Ce zodie indiană te reprezintă şi ce-ţi pregăteşte viaţa

Premisa de baza a astrologiei vedice este ca toate lucrurile sunt conectare intre ele. Karma este cea care ne determina destinut in baza unei alinieri cosmice predefinite, in timp ce omul este, de fapt, un suflet reincarnat intr-un trup la un anumit moment din timp si intr-un anumit loc. Viata fiecaruia este, totodata, reflectarea Intregului in care se naste omul, la fel cum cresc si florile pe pamant in anumite perioade, spre exemplu primavara, atunci cand toate lucrurile se asaza in asa fel incat sa creeze conditiile ideale pentru dezvoltarea lor. Aceasta conceptie este valabila si pentru nasterea si evolutia fiecarui om in parte.

Horoscopul hindus este impartit tot in 12 zodii, la fel ca cel european si chinezesc, semnele zodiacale fiind denumite „Rashis” in sanscrita.

Mesha (Berbec): 21 martie – 20 aprilie

Potrivit horoscopului hindus, pentru nativii din Mesha 2014 va fi anul activitatilor, favorizata fiind, mai ales, sanatate. Dar si viata profesionala a nativilor din Mesha va fi mai dinamic, cel putin comparativ cu anul trecut. Mai mult, acestia vor reusi sa gaseasca solutii pentru probleme vechi, iar toate acestea le vor aduce si stabilitate din punct de vedere financiar. Totusi, in prima parte a anului, nativii din Mesha – berbecii – vor avea parte de tensiuni in viata familiala, tensiunile fiind generate de unele cerinte pe care le au apropiatii de la ei. Insa, in restul anului 2014, relatii de familie se vor imbunatatii si chiar exista oportunitati de schimbare in bine, in sensul mutarii intr-o locuinta mai buna, a cumpararii unui autoturism sau a reamenajarii casei. Pe plan amoros, luna iulie va fi de-a dreptul implinitoare pentru nativii din Mesha.

Vrishaba (Taur): 21 aprilie – 21 mai

In 2014, nativii din Vrishaba trebuie sa fie cu bagare de seama, dar si diplomati, caci – pe mai multe planuri – ei pasesc pe coji de oua. Nativii din Vrishaba trebuie sa se fereasca de controverse, caci altfel risca sa se angajeze in „lupte” care nu sunt ale lor, care nu merita purtate si care le vor genera mai mult rau decat bine. Totusi, exceptand riscul aparitiei conflictelor, nativii din Vrishaba se pot considera norocosi pe plan profesional, caci li se vor ivi oportunitati de evolutie si le vor fi rasplatite financiar eforturile depuse la munca. Nu vor intampina probleme de sanatate daca nu fac excese, iar viata de familie va fi linistita. In a doua parte a anului trebuie incep, insa, sa se miste intr-o directie ascendenta. Nativii din Vrishaba se pot astepta la venituri suplimentare, iar aparitie unei noi persoane in cercul apropiat de prieteni sau in viata de familie le va aduce un plus de bucurie si mai multe sanse de relaxare, dar si de distractie.

Mithuna (Gemeni): 22 mai – 21 iunie

Anul 2014 va fi favorabil nativilor din Mithuna – gemenilor, dar pentru a culege roadele trebuie sa dea dovada de rabdare si de sinceritate. Nativii din Mithuna ar putea sa-si schimbe cariera sau, cel putin, locul ori activitatea de munca pentru a castiga mai multi bani. Viata profesionala va fi plina de dinamism. De datorii vor scapa abia dupa prima parte a anului. Marele pericol care paste nativii Mithuna nu vine din exterior, ci din ei insisi. Ei sunt predispusi sa se scufunde in pesimism si in depresie, fiind adesea cuprinsi de ganduri negative. Insa problema este doar in capul lor, temerile si proiectiile negative pe care si le imagineaza nefiind reale. Tot in ei trebui sa gaseasca puterea sa vada partea plina a paharului care este, de altfel, mai mare decat cea goala. Atitudinea pesimista a nativilor din Mithuna risca sa genereze situatii neplacute si in viata de familie si in cea amoroasa. In astfel de situatii, ei ar trebui sa actioneze cu politete, diplomatie si sa-si asculte persoana draga, partenerul de cuplu sau sotul.

Karkata (Rac): 22 iunie – 23 iulie

Punctul forte al nativilor din Karkata, in 2014, este sanatate, sistemul lor imunitar fiind cat se poate de intarit. Pe plan profesional, insa, nu ar strica sa fie mai cooperanti cu colegii, cu superiorii sau cu partenerii de afaceri. In afara de stresul de la munca, celelalte aspecte ale vietii nativilor din Karkata vor fi armonioase, in mare parte a anului. In a doua parte a anului, mai ales toamna, viata amoroasa va fi excelenta, nativii din Karkata reusind sa fie comunicativ si tandri, fara a deveni invazivi. Din acest punct de vedere, stapanesc moderatia in comportamentul aferent vietii amoroase.

Simha (Leu): 24 iulie – 23 august

Anul 2014 este ideal pentru intarirea legaturile interpersonale in cazul nativilor din Simha. Cu alte cuvinte, ei vor avea parte de ocazii sa cunoaste persoane importante, cu influenta si autoritate – mai ales pe plan profesional, care le vor aprecia creativitatea in munca. Insa aceasta apreciere nu trebuie sa li se urce la cap nativilor din Simha, caci risca sa atraga si invidia unor persoane mai putin norocoase ca ei. Pe plan amoros, nu vor exista drame sau suferinte. Desi nu vor excela in comunicarea cu persoana iubita, vor reusi, totusi, sa-si mentine relatiile amoroase pe un trend usor ascendent. Nativii din Simha sunt, insa, favorizati pe plan amoros in 2014, caci acesta este anul in care ar putea sa-si cunoasca partenerul de viata.

Kanya (Fecioara): 24 august – 23 septembrie

Planetele care guverneaza cursul vietii nativilor din Kanya sunt aliniate bine in 2014, motiv pentru care acestia vor avea parte de mai multe realizari, mai ales pe plan profesional. Progresul in cariera vine, insa, in urma unor eforturi sustinute la munca. Deci nativii din Simha ar putea sa ajunga, in anumite momente, la epuizare fizica si psihica. Insa totul se poate rezolva cu cateva zile libere alaturi de persoana iubita, de familie sau de prieteni. Mai mult, se intrevede si o oportunitate de calatorie.

Citeste continuarea pe lyla.ro.