Cea mai călduroasă zi de aprilie din ultimii 50 de ani. Vezi ce temperaturi s-au înregistrat în unele zone

PROGNOZA METEO. 26- 27 de grade au fost valorile înregistrate joi în mai multe zone ale ţării. Experţii în materie de vreme spun că sunt un temperaturi record. Românii s-au răcorit cu îngheţată şi bere rece la terasă.

16 apr. 2015, 15:30
Cea mai călduroasă zi de aprilie din ultimii 50 de ani. Vezi ce temperaturi s-au înregistrat în unele zone

Role, biciclete şi ţinute foarte lejere. Aşa a arătat România în mijlocul lui aprilie, dar la temperaturi de vară. Surprinzătoare, dar aşteptate cu nerăbdare. Românii s-au bucurat cum au putut mai bine de temperaturile record şi au ocupat parcurile încă de dimineaţă.

La chioscurile cu inghetată s-au format cozi ca în mijlocul verii.

Lebedele şi raţele de pe lac au completat tabloul de vară autentică. Şi vineri ne vom bucura de temperaturi foarte generose.

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea se va menţine mult mai caldă decât ar fi normal pentru această dată, dar va deveni în general instabilă. Va fi soare, dar începând cu orele serii nori amenintatori se vor strange treptat peste regiunile vestice, centrale şi nordice, unde pe arii din ce in ce mai extinse extinse vor lasa averse şi descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp.

În restul teritoriului, astfel de fenomene îşi pot face apariţia doar cu totul izolat, abia spre sfârşitul nopţii. Pe crestele înalte ale Carpaţilor Orientali se vor semnala precipitaţii mixte. Si vantul isi face simtita prezenta în majoritatea regiunilor, dar va avea viteze mai mari în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade in delta şi 27 de grade in Muntenia si Moldova.

VREMEA ÎN BCUUREŞTI. Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă si in Bucuresti, unde in orele amiezii vor fi în jur de 26 de grade la umbra. Va fi soare, dar mai adie si vantul din cand in cand.

PROGNOZA METEO. Sambata, se răceste faţă de ziua de vineri, mai accentuat în jumătatea nordică a ţării, unde valorile termice vor ajunge sa fie mai mici decat ar fi normal in acesta perioada, pentru ca scad cam cu 10 -12 grade. Norii vor domina cerul şi ploua pe arii extinse, mai putin in Oltenia si vestul Munteniei pana in orele serii ploile vor fi mai putine si se mai vede si soarele. Meteorologii vorbesc despre ploi de vara cu descarcari electrice si despre cantitati de apa izolat mai insemnate. Noaptea, norii se muta în sudul şi sud-estul teritoriului, unde local va ploua, iar în rest, cerul se va degaja treptat. La munte, îndeosebi la peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze ce vor depăşi 60 km/h în sud, în centru şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 21 de grade în Lunca Dunării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va racori si in Capitala, unde sunt asteptate cam 17…18 grade, adica valori normale pentru data din calendar. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua şi vor fi posibile descărcările electrice. Vântul va avea intensificări cu precădere în cursul zilei, cu viteze ce pot depăşi 60 km/h, dar noaptea va slăbi în intensitate.

PROGNOZA METEO. Duminica, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar va continua să se răcească, valorile termice devenind uşor mai scăzute decât cele normale şi în regiunile sudice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in depresiuni şi 17 grade in Lunca Dunarii. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi putine ploi slabe prin sudul, centrul şi estul ţării, in timp ce la munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va continua sa sufle cu putere.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Scapam de ploi duminica si in Bucuresti, numai in primele ore ale zilei este posibil sa mai cada cativa stopi de ploaie, pentru ca spre pranz sa se arate si soarele. Adie in schimb vantul si temperatura nu trece de 15…16 grade pe tot parcursul zilei.