Cea mai cinică aplicaţie: Poţi să le spui oamenilor cât de mult îi urăşti

Să ne imaginăm o bază de date care ne permite să dăm note, să clasificăm și să scriem recenzii despre oamenii cu care ne-am întâlnit, am lucrat sau ne-am împrietenit, fără acordul acestora. Acum, putem să nu ne mai imaginăm, pentru că va fi lansată în noiembrie în viața reală.

03 oct. 2015, 17:37
Cea mai cinică aplicaţie: Poţi să le spui oamenilor cât de mult îi urăşti

Fondatorii o descriu drept o aplicație pozitivă, dar avem dubiile noastre. Se numește Peeple și va permite utilizatorilor să ofere rating altora, într-o manieră similară celei în care procedăm acum cu restaurantele, hotelurile sau alte servicii. Criticii, în schimb, se tem că va involua într-o Burn Book virtuală, cum am văzut în Mean Girls. Cu alte cuvinte, va încuraja bârfa, care oricum este un sport global. 

Utilizatorii vor putea adăuga pe oricine în baza de date, fără să se poată obiecta, ceea ce, din nou, ridică îngrijorări în privința naturii invazive a aplicației. A fost creată de Julia Cordray și Nicole McCollough și se pare că va fi disponibilă doar pentru iOS, cel puțin în primă fază, iar valoarea îi este deja estimată la 7,6 milioane de dolari, potrivit Washington Post.

Vezi de unde poti descarca aplicatia