Cea mai GEROASĂ noapte. La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 21 de grade Celsius

La Miercurea Ciuc s-a înregistrat, în noaptea de marţi spre miercuri, o nouă minimă naţională a acestei ierni. Mercurul termometrelor a coborât până la minus 21,2 grade Celsius.

11 dec. 2013, 07:17
Cea mai GEROASĂ noapte. La Miercurea Ciuc s-au înregistrat minus 21 de grade Celsius

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteo Târgu Mureş, Lidia Gheorghieş a declarat, pentru Agerpres, că valoarea de minus 21,2 grade Celsius s-a consemnat la miezul nopţii, apoi temperatura a început să crească, iar la ora 8.00 se înregistrau minus 15 grade Celsius, scrie Agerpres.

O noapte geroasă a fost şi în celelalte localităţi harghitene în care se fac măsurători meteorologice.

Citeşte şi Record absolut de temperatură: Minus 93,2 grade Celsius. Află care este cel mai rece loc de pe Pământ

La Topliţa au fost minus 20 grade Celsius, la Joseni s-au înregistrat minus 17.7 grade, la Odorheiu Secuiesc minus 16,6, în vreme ce la Bucin mercurul termometrelor a arătat minus 12,9 grade.

„Aceste temperaturi scăzute se datorează influenţei unui câmp anticiclonic de presiune ridicată şi trasportului unei mase de aer rece, cu caracteristici polare, la care a contribuit şi nebulozitatea scăzută şi prezenţa stratului de zăpadă”, a explicat meteorologul Lidia Gheorghieş.

Cea mai scăzută temperatură a lunii decembrie, la Miercurea Ciuc, s-a înregistrat în anul 1998, când termometrele au arătat minus 33 grade Celsius.

Citeşte şi Informare meteorologică de NINSOARE şi VÂNT PUTERNIC