Cea mai hilară reclamaţie la OPC. Un ieşean acuză pisica dintr-un joc video că i-a mâncat banii

My Talking Tom, unul dintre cele mai populare jocuri din lume a facut o primă victima la Iasi. Un iesean este nemultumit ca pisica ce apare in jocul respectiv i-a mancat banii. Initial a crezut ca este vorba de bani virtuali, numai ca totul i-a fost trecut pe factura.  A depus sesizare impotriva Orange, Microsoft Corporation si Microsoft Windows Phone.

23 sept. 2014, 10:29
Cea mai hilară reclamaţie la OPC. Un ieşean acuză pisica dintr-un joc video că i-a mâncat banii

Un client a sesizat Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi in urma cu cateva zile, fiind nemultumit ca trebuie sa plateasca o factura mai mare dupa ce fetita lui s-a jucat pe telefon, scrie bzi.ro. Acesta avea instalat jocul My Talking Tom, unul dintre cele mai populare pe telefon. Pisica vorbitoare este apreciata pentru ca oricine vrea sa se joace pe telefon sau online se distreaza pe seama reactiilor acesteia.

Citeşte şi A împrumutat un telefon de la Orange, după ce al ei s-a stricat, dar a început să PLÂNGĂ când l-a deschis FOTO

Pisica poate fi spalata, imita tot ce vorbesc oamenii din jur sau toarce. Ieseanul nemultumit cere companiei Orange, Microsoft Corporation si Microsoft Windows Phone, restituirea sumei de aproximativ 20 de euro, platite in plus in urma tranzactiei efectuate fara voia sa.

Citeşte şi O aplicaţie care va revoluţiona jocurile pe mobil, creată de un canadian stabilit în Sălaj

„In data de 13 septembrie, fetita mea a accesat aplicatia My Talking Tom si prin cateva atingeri ale ecranului a reusit sa „cumpere” banuti virtuali (Chest of Gold Coins) in valoare de 19,99 euro, fara a se solicita un cod de acces sau sa treaca printr-o modalitate de confirmare a comenzii. Banutii nu au fost folositi in cadrul aplicatiei, deoarece imediat aceasta a fost dezinstalata de pe telefon. In cadrul contului Microsoft, nu se regaseste o modalitate de solicitare a anularii tranzactiei. Consider ca abonamentul incheiat cu Orange Romania SA se refera strict la oferirea unor servicii de telefonie si date, fara a deveni un contract de creditare sau intermediere, prin care eu sa platesc anumite sume catre diferite jocuri si aplicatii (instalate gratuit), fara a fi contactat pentru confirmarea tranzactiei (pin sau parola, asa cum se solicita la transferul de credit, spre exemplu) sau fara a transmite un SMS catre un anumit numar, cum este in cazul donatiilor sau a altor tipuri de plati electronice. Pretentii: doresc sa renunt la aceasta tranzactie si doresc returnarea sumei de 19,99 euro in termenul legal”, sustine bărbatul.