Cea mai mare CATASTROFĂ din istoria Filipinelor: Taifunul Haiyan ar putea face ZECE MII DE MORŢI VIDEO

Oficialităţi importante din Filipine au declarat că taifunul Haiyan, care a lovit arhipelagul ar putea face, pe lângă pagube materiale importante, şi aproximativ 10.000 de morţi.

RomaniaTV.net
10 nov. 2013, 11:09

Un reprezentant de rang înalt din poliţia regională şi un guvernator de provincie unde se află oraşul Tacloban devastat de taifun, în centrul Filipinelor, au declarat că numărul morţilor ar putea ajunge la 10.000 de persoane, notează Associated Press, citată de Agerpres.


                   
Şeful poliţiei regionale Elmer Soria a afirmat că a fost informat sâmbătă de guvernatorul provinciei Leyte, Dominic Petilla, că sunt în jur de 10.000 de morţi pe insulă, mai ales prin înec şi ucişi de clădirile prăbuşite.
                   
Administratorul oraşului Tacloban, Tecson Lim, a afirmat la rândul său că numărul morţilor numai în oraş ar putea ajunge la 10.000.

Tragedia filipinezilor loviţi de cel mai puternic taifun din istorie este departe de a se fi sfârşit. Cei rămaşi în viaţă îşi caută rudele dispărute, dar deja multe dintre acestea au fost găsite moarte, potrivit Sky News.

Citeşte şi Vietnamul, pregătit de ce-i mai rău: 100.000 de persoane evacuate înainte de sosirea taifunului Haiyan

Potrivit Crucii Roşii, autorităţile fac eforturi uriaşe pentru a ajunge la toate victimele dezastrului şi a recupera trupurile neînsufleţite.

Comisia Europeană a anunţat că va acorda Filipinelor suma de 3 milioane de euro pentru a ajuta statul asiatic să facă faţă ravagiilor provocate de taifunul Haiyan.  Aceste fonduri „vor acoperi necesităţile cele mai urgente în zonele cele mai afectate” de taifun, din centrul arhipelagului filipinez, se precizează în tr-un comunicat al CE dat publicităţii duminică. De asemenea, mai multe ţări, inclusiv SUA, au anunţat că îi vor ajuta financiar şi cu echipamente de salvare pe filipinezi.