DESPĂGUBIRE COLOSALĂ. Judecătorii i-au dat 3,5 milioane de euro unei tinere din Piatra Neamţ

O tânără din Piatra Neamţ, medic veterinar, a câştigat pe fond procesul cu o cunoscută firmă de asigurare căreia i-a cerut despăgubiri de peste 3,5 milioane de euro. Femeia a rămas paralizată în urma unui accident rutier.

03 iul. 2015, 06:05
DESPĂGUBIRE COLOSALĂ. Judecătorii i-au dat 3,5 milioane de euro unei tinere din Piatra Neamţ

Sumele pe care instanţele de judecată le dau victimelor accidentelor rutiere sau rudelor acestora au ajuns la valori uriaşe, scrie libertatea.ro. Recent, o tânără din Piatra Neamţ, medic veterinar, a obţinut o decizie care obligă o cunoscută firmă de asigurare să îi plătească 3,5 milioane de euro drept daune morale şi încă 13.000 de lei pe lună pentru cheltuielile cu tratamentul medical şi îngrijirea.

Citeşte şi Asiguratorii pun viaţa şoferilor în PERICOL: Cer service-urile să repare piesele avariate, nu să le SCHIMBE

Dacă instanţa de apel confirmă decizia luată pe fond, vom avea de-a face cu cea mai mare despăgubire de acest tip din istoria asigurărilor în România.

Femeia, de profesie medic veterinar, a fost grav rănită şi a rămas parţial paralizată în urma unui accident rutier produs în 2009. Şoferul vinovat a fost chiar o rudă apropiată a tinerei, cu asigurare RCA cumpărată de la Uniqa şi pusă sub acuzare pentru vătămare corporală din culpă. Femeia a obţinut iniţial şi o decizie care îi dădea dreptul să execute silit firma de asigurare.

Firmele de asigurare vor să plătească mai puţin

Pentru asigurători, sumele pe care le plătesc sub titlul de daune morale au devenit un adevărat blestem. Ei au ajuns să plătească în fiecare an peste 120 de milioane de euro, iar unele din societăţi riscă să falimenteze din această cauză.

Firmele de asigurare încearcă să limiteze sumele pe care le plătesc prin introducerea unei legi speciale. Ele au realizat un ghid care arată cât ar trebui să primească victimele în funcţie de gravitatea rănilor. Sumele maxime ce ar putea fi achitate se opresc la circa 100.000 de euro.