Cea mai RECE DIMINEAŢĂ din acestă vară. Temperaturi la limita ÎNGHEŢULUI în mai multe zone din România

România a avut parte de cea mai rece dimineaţă din acestă vară. Mercurul din termometre abia a urcat până la 2 grade Celsius la Miercurea Ciuc. Meteorologii avertizează însă că toamna mai are de aşteptat. Canicula îşi va face loc treptat în zilele următoare. 

19 aug. 2014, 06:36
Cea mai RECE DIMINEAŢĂ din acestă vară. Temperaturi la limita ÎNGHEŢULUI în mai multe zone din România

Potrivit meteorologilor, marţi dimineaţă s-au întregistrat 2 grade Celsius la Vârful Omu, 2 grade Celsius la Obârşia Lotrului, 3 grade Celsius la Joseni, Toplita şi Vârful Ţarcu, 10 grade Celsius la Vf. Cuntu şi 11 grade Celsius la Bucuresti. 

PROGNOZA METEO. Marţi, vremea rămâne frumoasă, însorită şi continuă să se încălzească uşor. Vântul adie plăcut prin unele zone, iar maximele termice vor pleca de la 25 de grade în depresiuni şi se opresc la 31 de grade în est şi sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de marţi vine cu o vreme frumoasă şi din ce în ce mai caldă. Va fi soare, vânt domol şi aproximativ 30 de grade în termometre după orele prânzului.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea continuă să se încălzească, aşa că în orele amiezii se anunţă vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării, cu maxime de la 27 de grade în Bucovina, Maramureş, estul Transilvaniei şi pe litoral şi 33 de grade în Lunca Dunării. Soarele este umbrit de câţiva nori ce îşi fac apariţia spre seară în nord-vest şi aduc puţin ploi de vară, cu tunete, fulgere şi răbufniri ale vântului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri este din ce în ce mai cald, deşi nu putem vorbi despre căldura sufocantă de săptămâna trecută. Cerul este senin, iar vântul liniştit, iar mercurul în termometre se avântă după orele prânzului spre aproximativ 32 de grade.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se pregăteşte să schimbe foaia, asta după ce amiaza vine totuşi cu temperaturi ridicate în cea mai mare parte a ţării, adică valori de la 27 de grade în estul Transilvaniei, nordul Moldovei şi în Delta Dunării şi 35 de grade în Muntenia şi Lunca Dunării. Norii se înmulţesc peste regiunile vestice şi nord-vestice şi aduc averse, descărcări electrice şi rafale de vânt, în timp ce în rest se anunţă o zi însorită şi eventual în orele serii să apară ploi de scurtă durată, însoţite de fenomene electrice şi vânt ceva mai nervos. Izolat se strâng cantităţi importante de apă şi va cădea grindină.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, vremea va fi în continuare călduroasă, iar soarele străluceşte nestingherit. În aceste condiţii temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, temperaturile scad în toate regiunile, dar mai accentuat în vest, nord şi centru, astfel că amiaza vine cu valori cuprinse între 20 şi 31 de grade. Sâmbătă, răcorirea vremii se resimte în toată ţara şi se va menţine aşa până la începutul săptămânii viitoare. Ploile nu lipsesc din tabloul meteo al sfârşitului de săptămână şi vor fi prezente la început în nordul, centrul şi estul ţării apoi şi în celelalte zone.