Cea mai scăzută temperatură s-a înregistrat la Miercurea Ciuc. Termometrele au arătat minus zero grade Celsius

Mercurul termometrelor a coborât joi dimineața, la Miercurea Ciuc, până la minus 0,3 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură din țară, în zonele locuite.

24 aug. 2017, 07:33
Cea mai scăzută temperatură s-a înregistrat la Miercurea Ciuc. Termometrele au arătat minus zero grade Celsius

Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a declarat, pentru AGERPRES, că la Miercurea Ciuc s-a înregistrat valoarea de minus 0,3 grade Celsius, ceea ce reprezintă recordul acestei zile pentru municipiul harghitean. De asemenea, potrivit aceleiași surse, a fost cea mai scăzută temperatură din țară în zonele locuite, înregistrată în noaptea de miercuri spre joi.

Și în alte localități harghitene temperaturile au scăzut semnificativ. La Joseni, mercurul termometrelor a arătat 0,6 grade Celsius și a căzut brumă, la Toplița au fost 2,1 grade Celsius, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-au consemnat 5,6 grade Celsius.

„Inițial am avut o masă rece în zonă și peste masa rece a venit radiația nocturnă, cerul fiind senin și de aceea a scăzut temperatura atât de mult. Nu este ceva obișnuit. Vremea se va încălzi de la o zi la alta, dar la noapte încă ar mai putea să fie temperaturi scăzute”, a precizat Ilie Mojic.

Și în apartamentele din Miercurea Ciuc temperaturile au scăzut destul de mult, unii locatari pornind deja centralele proprii, chiar dacă este abia luna august.

De altfel, în cursul zilei de miercuri, prefectul Harghitei, Jean-Adrian Andrei, le-a recomandat primarilor să înceapă deja pregătirile pentru iarnă, ținând cont că în județ sezonul rece se instalează mult mai repede decât în alte zone ale țării, iar licitațiile pentru deszăpezire durează destul de mult.

Minima absolută a lunii august în Harghita, de minus 1,9 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1980, la Miercurea Ciuc, în vreme ce maxima absolută, de 34,9 grade, a fost consemnată de meteorologii din municipiu în anul 1957.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării