Ceasurile Regelui Carol I, vedetele muzeului de la Ploieşti VIDEO

Ceasurile Regelui Carol I sunt vedetele muzeului de la Ploieşti. În cazul acestor piese, nu doar apartenenţa le face speciale, ci şi faptul că sunt extrem de valoroase, adevărate bijuterii din aur sau argint, împodobite cu gravură aleasă şi pietre preţioase, informează România TV.

08 dec. 2017, 09:40
Ceasurile Regelui Carol I, vedetele muzeului de la Ploieşti VIDEO

Înfiinţat de părintele muzeelor din Prahova, profesorul Nicolae Simache, Muzeul Ceasului din Ploieşti are peste 50 de ani de existenţă, care au însemnat şi foarte multe achiziţii şi donaţii, unele excepţionale prin valoarea lor şi a personalităţilor cărora le-au aparţinut.

Printre vedetele aflate în colecţia muzeului se numără ceasurile care au aparţinut lui Carol I, poetului Vasile Alecsandri, generalului Averescu şi primei femei avocat din România, Ella Negruzzi.

Potrivit descrierilor muzeografilor, ceasul de buzunar al regelui Carol I, de la Patek Philippe, are carcasă din aur, cu un desen din email care înfăţişează portretul în tinereţe al regelui, îmbrăcat în uniformă militară.

Fabricat de celebra firmă de orologerie Patek Philippe din Geneva, după 1881, ceasul de buzunar al primului Rege al României a reprezentat o comandă specială şi seamănă mai mult cu o bijuterie. Are o valoare inestimabilă atât datorită mărcii, cât şi carcasei din aur masiv, dar, mai ales, personalităţii căreia i-a aparţinut.

Citeşte şi Povestea căsniciei dintre Regele Carol I şi Regina Elisabeta