Ceea ce o omora, încet, timp de 30 de ani, se aflase tot timpul în casa ei. Medicii s-au îngrozit

Artista Dana Anhalt din New York, de mică a fost un copil bolnăvicios. Cu timpul i se făcea tot mai rău. La vârsta de 37 de ani ea se deplasa foarte greu fără ajutor și nu-și putea gestiona mișcările mâinilor. Greutatea sa era în jur de 30 de kg.

12 apr. 2017, 08:48
Ceea ce o omora, încet, timp de 30 de ani, se aflase tot timpul în casa ei. Medicii s-au îngrozit

„Mă chinuia o durere insuportabilă la nivelul articulațiilor. Iar lista simptomelor putea fi înșirată pe partu foi. Organele mele interne încet mureau și eu mă stingeam cu ele. Leșinam constant”, a scris Dana.

Citeşte şi Pericolul ascuns din casa ta: Emană chimicale otrăvitoare

Medicii luptau pentru a descoperi misterioasa boală de care suferea femeia. Încercând să o ajute în identificarea cauzei reacțiilor ei. A fost diagnosticată cu:

imunodeficiență variabilă comună;
boala Lyme sau Borelioza;
sindromul reacției inflamatorii sistemice;
sindrom alergic acut coronarian.

Însă nimic nu o ajuta. Teste fără de sfârșit, tratamente inutile și la mijloc – pacienta în suferință. Recent medicii au fost capabili să facă, totuși, lumină în acest caz. Dana și-a petrecut toată viața într-o casă infectată cu mucegai negru. De la acest mucegai s-a infectat organismul femeii. Niște mutații genetice au fost de fapt problema de bază, din cauza lor nu s-au putut depista la timp substanțele parazitare din corpul pacientei.

Doar după mai multe teste genetice, medicii au putut confirma cu încredere cine este vinovatul tuturor nenorocirilor. „A fost dificil de depistat, dar acum m-am convins că anii de experiență nu au fost în zadar” – a comunicat medicul ce a făcut analizele.

Citeşte şi A amestecat ingredientele astea şi a scăpat de mucegaiul din casă în mod natural şi pentru totdeauna

Cel mai adesea, impactul negativ al mucegaiului se manifestă sub formă de alergii. Cu toate că persoanele cu boli respiratorii și imune pot suferi consecințe mai grave. Cazul Danei este o raritate.

Pentru a vă proteja de tulpinile dăunătoare de mucegai este important să se mențină un nivel perfect al umidității în casă. La fel, trebuie să fie bine aerisite camerele și periodic să se facă o dezinfecție cu produse antifungice.

Medicul imediat a recomandat femeii să-și schimbe reședința și să-și lase chiar și toate lucrurile, fiindcă nu era exclus ca și acelea să fie infectate. Potrivit Danei acest pas reprezenta o mare pierdere, dar sănătatea era mult mai importantă.

Acum Dana încearcă să informeze cât mai multă lume în legătura cu situația pe care a avut-o, ca să nu sufere și alții, cum a suferit ea.