Cei care călătoresc în state din Africa şi Asia, sfătuiţi să se VACCINEZE

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o recomandare de vaccinare cu o doză de vaccin polio inactiv a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia şi Siria.

14 mai 2014, 18:51
Cei care călătoresc în state din Africa şi Asia, sfătuiţi să se VACCINEZE

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că problema răspândirii internaţionale a poliovirusurilor (virusurilor poliomielitei) constituie o urgenţă şi un risc de sănătate publică de importanţă internaţională, notează Agerpres.

„Vaccinarea se va face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau pentru cazuri de urgenţă înaintea plecării. Vaccinarea va fi consemnată pe un format al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ‘Certificat de vaccinare sau profilaxie’ specificat în Anexa 6 a Regulamentului Sanitar Internaţional 2005 (carnetul galben). Acest carnet va însoţi documentele de călătorie”, precizează MAE.

MAE le recomandă cetăţenilor români interesaţi să se informeze asupra atenţionărilor emise de instituţiile medicale autorizate din statele sus-menţionate referitor la această problematică şi să consulte website-urile de specialitate înainte de a se deplasa pe teritoriul acestora.