Cei doi copii ai familiei Nan din Norvegia, plasaţi la familii diferite

Familia Nan, rămasă fără copii în Norvegia, primeşte o nouă lovitură. Cei doi micuţi au fost despărţiţi şi obligaţi să trăiască în familii diferite. Coşmarul familiei Nan Dumitru şi Mihaela pare să nu se mai sfârşească. Rămaşi fără copiii luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia în luna octombrie a anului trecut, cei doi soţi au primit o nouă veste cumplită. Copiii, plasaţi într-o familie surogat după preluarea din familia Nan, au fost despărţiţi, trăind acum în familii diferite, informează Adevărul.ro.

RomaniaTV.net
15 mart. 2016, 06:54
Cei doi copii ai familiei Nan din Norvegia, plasaţi la familii diferite

Dumitru şi Mihaela Nan, familia din Maramureş stabilită în Norvegia şi rămasă fără cei doi copii luaţi de Barnevernet, trăiesc o dramă fără sfârşit. După ce în luna octombrie a anului trecut, familia de români a rămas fără copii, primind dreptul să îi vadă o dată pe săptămână, la începutul lunii februarie a acestui an, familia Nan a primit o nouă veste devastatoare: părinţilor li s-a permis să îi vadă pe copii doar de patru ori pe an.

Ultima veste primită de familia Nan a a fost picătura care a umplut paharul: cei doi copii, de doi şi şapte ani, care trăiau în aceeaşi familie de plasament, au fost despărţiţi. Mihaela Nan a declarat că explicaţia primită pentru despărţirea copiilor a fost aceea că mama surogat, în grija căreia au fost plasaţi cei doi copii, nu mai poate face faţă cu ambii copii.

Potrivit Mihaelei Nan, Barnevernet a asigurat-o că se vor căuta soluţii pentru ca băieţelul de doi ani şi sora lui de şapte ani să fie împreună, dar acest lucru nu s-a întâmplat. „Vineri dimineaţă mi-au spus că băiatul a luat contact în ultimul timp cu noii părinţi şi că vineri s-au dus să îl ia. Mi-au spus că nu au personal, că sunt supraaglomeraţi. Nu mi-au spus dacă a plâns, dacă s-a întâmplat ceva. Eu ştiu că fetiţa este teaumatizată pentru că atunci când ne întâlneam ea nu bea suc, de exemplu, fără să-i dea prima dată băiatului”, a declarat Mihaela Nan.

Românca a mai declarat pentru sursa citată că a încercat să facă solicitări pentru a primi lămuriri, dar nu a primit niciun răspuns, neştiind nimic în momentul de faţă de băiat.