Cei şapte copii intoxicaţi în casă, luaţi de lângă mamă şi duşi într-un centru de plasament

Cei şapte copii care au fost intoxicaţi sâmbătă, cu monoxid de carbon, în casă, vor fi luaţi de lângă mama lor şi duşi într-un centru de plasament pentru siguranţa lor, a decis luni Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu, în urma unei anchete.

RomaniaTV.net
10 dec. 2018, 12:14
Cei şapte copii intoxicaţi în casă, luaţi de lângă mamă şi duşi într-un centru de plasament

Ca urmare a nefericitului eveniment din data de 08.12.2018, in urma căruia 7 minori s-au intoxicat cu monoxid de carbon, vă transmitem următoarele: In cursul zilei de astăzi, 10.12.2018, o echipa din cadrul DGASPC Sibiu împreună cu reprezentanţii SPAS Sibiu s-au deplasat la adresa unde a avut loc evenimentul. In urma evaluării iniţiale, s-a constat că minorii erau într-o situaţie de risc şi neglijare, drept consecinţă, pentru toţi cei 7 copii, directorul general a dispus instituirea măsurii de plasament in regim de urgenţă, în cadrul unui centru de plasament din subordinea DGASPC Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Copiii au fost duşi la Spitalul de Pediatrie sâmbătă, după ce mama şi concubinul ei au încălzit locuinţa cu un generator pe benzină. Cei şapte minori au fost externaţi din spital duminică şi s-au întors în casa lor din strada Zăvoi, din Sibiu, alături de mama lor şi prietenul acesteia.

Cei şapte minori au între 4 şi 12 ani. Mama acestora a fost ajutată până acum de mai multe asociaţii umanitare, ca să-i poată creşte, potrivit directorului DGASPC Sibiu, Laura Vîlsan.