Cei trei români răniţi în accidentul din Ungaria sunt şoferii autocarului şi copilul unuia din ei

Cei trei români răniţi în accidentul din Ungaria sunt şoferii autocarului şi copilul unuia dintre aceştia, în vârstă de şapte luni, a declarat, sâmbătă, reprezentantul ISCTR în Harghita, precizând că autovehiculul transporta pasageri din Ungaria la schi în judeţul Harghita.

08 feb. 2014, 11:16
Cei trei români răniţi în accidentul din Ungaria sunt şoferii autocarului şi copilul unuia din ei

Potrivit reprezentantului Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) în Harghita, Iulian Felician Croitor, citat de Mediafax, autocarul implicat în accidentul din Ungaria a plecat din Harghita fără pasageri, la bordul acestuia aflându-se doar doi şoferi şi copilul unui dintre ei.

El a precizat că autocarul urma „să aducă pasagerii din Ungaria la schi în judeţul Harghita”.

VEZI ŞI Un autocar a izbucnit în flăcări în centrul Timişoarei VIDEO

Croitor a mai spus că cercetările la sediul firmei de transport căreia îi aparţine autocarul vor începe „cel mai probabil luni”, după ce managerul acesteia se va întoarce din Ungaria, unde a plecat în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Vom verifica dacă şoferii au atestate valabile, contracte de muncă. În ceea ce priveşte autocarul, vom verifica ITP-ul, să aibă verificarea făcută, clasificările. De asemenea, trebuie să aibă asigurări pentru persoane, pentru bagaje. Va fi un control complex efectuat de ISCTR. De altfel, vom verifica actele tuturor maşinilor din dotarea societăţii de transport, nu numai pe cele ale autocarului acesta”, a spus Iulian Felician Croitor.

De asemenea, şeful Autorităţii Rutiere Române (ARR) Harghita, Gabriel Asandei, a declarat sâmbătă, că instituţia a fost solicitată să acorde sprijin pentru identificarea pasagerilor din autocar, menţionând că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a furnizat toate informaţiile necesare Inspectoratului Judeţean de Poliţie Harghita, care le-a transmis Ministerului de Interne.

Conform sursei citate, cei doi şoferi şi copilul unuia dintre ei, născut în iulie 2013, sunt din Harghita, iar pasagerii aflaţi în autocar sunt din Ungaria.

Autocarul implicat în accidentul din Ungaria, în care se aflau 26 de pasageri, este înmatriculat în judeţul Harghita şi plecase vineri de la Băile Homorod spre localitatea Pecs. 

Autocarul respectiv aparţine firmei „Corund Trans Csavargo” din Harghita- un operator vechi, care execută servicii regulate de transport persoane intern şi internaţional din anul 1998. Firma de transport este licenţiată şi autorizată de ARR, iar cursa pe care o efectua vineri era ocazională, la cererea unui grup de turişti din Ungaria.

Accidentul a avut loc pe autostrada M6 din Ungaria, vineri, în jurul orei 20.14, după ce autocarul, înmatriculat în judeţul Harghita şi în care se aflau 26 de persoane, a căzut într-un canal adânc de zece metri de pe marginea drumului şi s-a răsturnat pe o parte. Autocarul plecase vineri de la Băile Homorod şi se îndrepta spre localitatea Pecs.