Cei trei suspecţi în cazul crimei de la Mediaş rămân după gratii

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins luni ca nefondate contestaţiile formulate de cei trei inculpaţi în dosarul "crimei de la Mediaş", împotriva încheierii Tribunalului Sibiu, prin care s-a dispus, în urmă cu o săptămână, arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

RomaniaTV.net
21 ian. 2019, 13:52
Cei trei suspecţi în cazul crimei de la Mediaş rămân după gratii

Hotărârea CA Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpaţii vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv, a transmis purtătorul de cuvânt al instanţei, Cosmin Muntean, citat de Agerpres.

„Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Rusu Marius, Otvos Ovidiu Ioan şi Anghel Paul împotriva încheierii penale nr. 2/CC din 14.01.2019 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sibiu în dosarul nr. 77/85/2019. (…). Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi data de 21.01.2019.”, se arată în dispozitivul hotărârii definitive a CA Alba Iulia, publicat pe portalul instanţei.

Doi dintre presupuşii autori ai crimei de la Mediaş sunt cercetaţi penal pentru omor, iar al treilea, pentru lovire.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalului Sibiu, doi dintre presupuşii criminali au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu. Unul a fost eliberat condiţionat în 25 mai 2018, iar celălalt în 13 iunie 2017.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în noaptea de 12/13 ianuarie 2019, în jurul orei 0,40, numiţii R.M. (în vârstă de 30 de ani, născut în municipiul Blaj, judeţul Alba, recidivist, eliberat la data de 25 mai 2018, cu un rest de executat de 777 zile), O.O.I. (în vârstă de 38 de ani, născut în municipiul Mediaş, judeţul Sibiu, cu antecedente penale), A.P. (în vârstă de 34 de ani, născut în municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, recidivist, eliberat la data de 13 iunie 2017 cu un rest 423 zile) şi alţii s-au deplasat în clubul Serabeva din Mediaş. În jurul orei 1,05, un grup format din 10 persoane de sex masculin pătrunde în club şi se îndreaptă direct către masa ocupată de cei de mai sus, din acest grup făcând parte victima F.M.A. (în vârstă de 25 ani, născut în municipiul Mediaş, judeţul Sibiu). Imediat, între cele două grupuri are loc o altercaţie în cadrul căreia este lovit martorul C.I., precum şi R.M. Văzând că R.M. se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima părăsesc clubul şi o iau la fugă către poarta imobilului, aflată la aproximativ 20-30 de metri depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către R.M., O.O.I., A.P., precum şi de celelalte persoane”, a afirmat prim-procurorul Ion Veştemean.

Potrivit acestuia, victima a alunecat pe zăpadă, după care a fost lovită cu picioarele şi cu un cuţit de către agresori. Tânărul a decedat din cauza hemoragiei puternice, provocate de loviturile de cuţit.