Cel de-al treilea deţinut eliberat din greşeală din Penitenciarul Giurgiu a fost prins

Cel de-al treilea deţinut eliberat din greşeală din Penitenciarul Giurgiu a fost prins, au declarat luni seară reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

RomaniaTV.net
06 nov. 2017, 17:50
Cel de-al treilea deţinut eliberat din greşeală din Penitenciarul Giurgiu a fost prins

Deţinutul va fi reîncarcerat la Penitenciarul Giurgiu, au precizat sursele citate.

Deţinutul era dat în urmărire naţională de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) după ce fusese eliberat din greşeală. Alţi doi deţinuţi aflaţi în aceeaşi situaţie au fost deja reîncarceraţi.

Trei persoane condamnate au fost eliberate din greşeală în baza legii recursului compensatoriu, la Penitenciarul din Giurgiu, autorităţile neţinând cont de faptul că un corp de detenţie al închisorii fusese modernizat, potrivit lui Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din ANP.

Directorul Pentenciarului Gurgiu, Marius Fulga, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIFAX, că eliberarea deţinuţilor din greşeală s-a datorat unei erori în calculul zilelor pentru deţinuţi, menţionând că volumul de muncă a fost foarte mare.

În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi. Alţi 3.349 de deţinuţi au obţinut dreptul de a solicita eliberare condiţionată. Potrivit legii, pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii improprii, deţinuţii obţin şase zile de libertate.

Citeşte şi Trei deţinuţi au fost eliberaţi din greşeală, de la Penitenciarul Giurgiu