Cel mai consumat aliment al verii, PERICOL pentru sănătate. Cum să mănânci CORECT un pepene

Cel mai consumat aliment al verii poate fi o adevărată bombă pentru sănătate. Dacă nu se respectă anumite reguli esenţiale de igienă, din cauza unui singur pepene puteţi ajunge la spital, avertizează specialiştii. 

04 aug. 2015, 10:56
Cel mai consumat aliment al verii, PERICOL pentru sănătate. Cum să mănânci CORECT un pepene

Medicii recomandă spălarea cu mare atenţie a pepenilor verzi înainte de consum. Explicaţia este cât se poate de simplă: pepenele creşte pe pământ şi automat toate bacteriile şi toţi microbii ajung pe coajă. Dacă este pus la frigider nespălat, există riscul să contamineze cu microbi toate alimentele care stau la rece.

Citeşte şi Seminţele de pepene verde, o adevărată minune pentru sănătate. Iată ce beneficii miraculoase au

Atunci când cumpăraţi un pepene, spălaţi-l bine de tot şi abia apoi îl puteţi mânca. Pepenele în interior este steril, nu are niciun microb. Fiţi cu mare grijă. Dacă este lovit, găurit sau cu tot felul de alte probleme este foarte periculos. Şi farfuria în care va sta să fie foarte bine spălată şi după ce tăiem să punem deasupra o folie de plastic şi îl punem în frigider. Frigiderele sunt depozite de microbi care ne pot face foarte rău. Pe pământ (unde creşte pepenele n.r.) se pot depune toate mizeriile şi materii fecale, bate vântul şi plouă. De aceea este neapărat să spălăm toate fructele pe care le mâncăm„, a declarat, la România TV, Virgil Stroescu, medic nutriţionist.

De asemenea, prin consumul fructelor şi legumelor nespălate se pot transmite E. coli, Hepatita A sau Rotavirus. Toate acestea afectează stomacul, dau stări de greaţă, febră, oboseală şi îngălbenirea pielii şi a ochilor.

Citeşte şi Cum îţi dai seama dacă un pepene verde este copt