Cel mai controversat participant la Eurovision 2014: Arată ca o femeie foarte sexy, dar are barbă VIDEO

Concursul anual de muzică Eurovision a avut partea sa de concurenți controversaţi de-a lungul anilor, dar decizia  televiziunii austriece de a-l desemna pe Conchita Wurst, un artist travestit bărbos, drept concurentul oficial al ţării pentru evenimentul de anul viitor a provocat un val de indignare la nivel naţional.

RomaniaTV.net
23 sept. 2013, 18:20

Thomas Neuwirth, alias Conchita Wurst, s-a făcut remarcat în Austria, la câteva concursuri de talente, datorită look-ului său unic. Transsexualul arată ca o femeie foarte sexy, însă are barbă, potrivit OddityCenter.

Conchita Wurst se diferenţiază de alte alţi artişti nu numai prin voce, dar şi prin hainele feminine, machiajul impecabil și…barba. Părul  facial este modul artistului de a atrage atenția asupra sa. Barba este foarte reală, pentru că aparține omului din spatele măștii, Tom Neuwirth, în vârstă de 24 de ani.

După ce îşi aplică machiajul și îmbracă hainele feminine, Tom devine Conchita și cere să fie abordat ca atare. El se comportă ca o femeie și chiar folosește toaleta doamnelor, dar, odată ce show-ul se termină, se întoarce la a fi Tom.

Conchita a mai participat la selectia natională pentru Eurovision anul trecut, când a ieşit pe locul doi. Austria nu a reușit să se califice pentru finala Eurovision în ultimii doi ani, astfel încât în acest an consiliul austriac de radiodifuziune a decis să nu mai organizeze selecția națională în care oamenii votează pentru favoritii lor, optând pentru o decizie internă. Consiliul l-a ales pe Conchita Wurst pentru a reprezenta Austria în concursul Eurovision 2014, o decizie care a provocat proteste masive în întreaga țară.