Cel mai controversat proiect auto ajunge în România. Taximetriştii sunt nemulţumiţi de Aplicaţia Uber

Aplicaţia Uber, spaima taximetriştilor din marile capitale ale lumii, va fi funcţională în curând şi în România. Orice şofer va putea să devină taximetrist, să răspundă online comenzilor, iar contravaloarea călătoriei îi va fi automat achitată de pe cardul pasagerului. Este însă o aplicaţie controversată, care a declanşat numeroase proteste ale taximetriştilor din marile oraşe din Europa şi Statele Unite.

13 oct. 2014, 07:43
Cel mai controversat proiect auto ajunge în România. Taximetriştii sunt nemulţumiţi de Aplicaţia Uber

Aplicaţia Uber, lansată în 2009 peste Ocean, va fi funcţională şi în ţara noastră.

Oricine are un smartphone poate utiliza aplicaţia Uber pentru a călători. Potrivit adevarul.ro, software-ul pune automat clientul înscris în program în legătură cu cel mai apropiat şofer recrutat de companie. La destinaţie, pasagerul nu achită fizic nimic. Tariful este calculat de program în funcţie de distanţă, viteză şi condiţiile de trafic. Serviciile nu se plătesc fizic, contravaloarea călătoriei este reţinută în mod automat de pe cardul clientului prin intermediul contului de client.

Şoferii îşi primesc banii într-un depozit şi au dreptul la o anumită cotă din nota de plată, restul rămânând companiei.

Şoferii înscrişi în aplicaţie pot munci când vor şi cât vor.

În Statele Unite ale Americii şi în câteva oraşe europene, taximetriştii au protestat, iar aplicaţia Uber a fost interzisă în câteva locuri. Taximetriştii profesionişti susţin că aplicaţia generează concurenţă neloială, întrucât şoferii Uber nu sunt obligaţi să se conformeze legilor de profil, nu trebuie să plătească taxe specifice taximetriei şi nici nu li se cere vreo licenţă.

Vezi şi: A fost inventată APLICAŢIA care pune capăt amenzilor din MIJLOACELE de TRANSPORT în COMUN. Cum funcţionează