Cel mai folosit gadget, considerat de aproape jumătate dintre români ca PRINCIPAL duşman al relaţiei lor

Telefonul mobil este unul dintre principalele motive de gelozie în România, aproape jumătate dintre români fiind mai geloşi pe faptul că jumătatea lor stă cu nasul în telefon şi doar 18% pe timpul pe care şi-l petrece cu prietenii sau chiar în eventuale relaţii din afara cuplului, relevă un studiu.

RomaniaTV.net
22 mai 2018, 09:09
Cel mai folosit gadget, considerat de aproape jumătate dintre români ca PRINCIPAL duşman al relaţiei lor

Telefonul mobil este principala cauză de gelozie în România, în condiţiile în care 45% dintre români sunt mai geloşi pe faptul că jumătatea lor stă cu nasul în telefon şi doar 18% pe timpul pe care şi-l petrece cu prietenii, cunoştinţele sau chiar în eventuale relaţii din afara cuplului, relevă un studiu realizat de E.ON şi Kantar EMNID în 10 ţări europene.

Ceva mai ponderaţi sunt germanii care invocă şi ei smartphone-ul ca motiv principal de gelozie, însă în proporţie de doar 32%.

În Italia, adevărate drame se nasc în continuare în cazul apariţiei unei alte persoane în cadrul relaţiei şi doar 16% dintre italieni percep telefonul mobil al partenerului ca pe un potenţial rival.

„În nordul Europei, lucrurile rămân reci şi raţionale. În Suedia, de exemplu, 73% dintre participanţii la studiu par să trăiască într-o armonie desăvârşită. Doar 11% sunt preocupaţi ocazional de o potenţială relaţie a partenerului lor şi numai 16% sunt deranjaţi de timpul pe care cel de lângă ei şi-l petrece cu ochii în ecranul smartphone-ului. În urma rezultatelor, suedezii ar putea fi desemnaţi drept cei mai lipsiţi de gelozie europeni”, precizează studiul citat.

În general, populaţia Europei pare să se împartă în trei grupuri: 30% dintre cei intervievaţi sunt uneori geloşi pe o eventuală a treia persoană care ar putea interveni în cuplu, iar grupul celor care simt că rivalizează cu telefonul mobil este cu doar 3 procente mai mic. Restul de 43%, deşi s-au declarat geloşi, nu au putut să se hotărască asupra motivului principal.

Rezultatele fac parte din studiul ‘Trăind în Europa, 2018’, în cadrul căruia E.ON şi Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria.

Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Companiile din structura grupului operează o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 22.000 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.000 km şi deservesc circa 3,1 milioane de clienţi din 20 de judeţe situate în jumătatea de Nord şi în Vestul ţării. De la intrarea pe piaţa locală, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat 1,9 miliarde de euro sub formă de impozite şi taxe.