Cel mai frumos cal din lume. Realitate sau Photoshop? FOTO

Publicat: Vineri, 15 Iunie 2012 12:46 // Actualizat: Vineri, 15 Iunie 2012 13:10 // Sursa: RTV.net

"Calul de aur, "singurul pur sânge cu adevărat pur", "cel mai frumos cal din lume". Toate aceste sintagme definesc rasa Akhal Teke.

Cuvintele pălesc în faţa imaginii pur şi simplu uluitoare a acestui cal din rasa Akhal Teke. Prima senzaţie la vederea fotografiei este că ai în faţă o statuie sau un cal vopsit, însă la o privire mai atentă veţi vedea că animalul este cât se poate de real.

Rasa Akhal Teke este originară din Turkmenistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală, iar numele său vine de la tribul Teke, din valea Akhal.Caii din această rasă nu sunt foarte înalţi (1,6 - 1,65 m), dar sunt foarte ageri, graţioşi, cu un păr mătăsos, cu reflexe metalice şi un aspect foarte suplu; au picioare lungi şi cap expresiv, iar coama este aproape inexistentă. Sunt foarte potriviţi pentru dresaj.

Această rasă a fost în pericol de dispariţie de două ori în istoria sa, în 1924 şi 1948, când oraşul Ashkabad, principalul oraş din valea Akhal, a fost lovit de cutremure violente, dar şi din cauza ignoranţei oamenilor, atunci când, în anii '50, ruşii au decis să transforme caii Akhal Teke în animale de abator.

Pentru cei din Turkmenistan, această rasă este una aproape sfântă, dovadă şi faptul că un cal apare în centrul stemei de stat.

Salvaţi de la extincţie de militanţi precum Maria Cerkezova sau Vladimir Shamborant, caii din rasa Akhal Teke sunt acum răspândiţi în mai multe zone din lume. Ei au ajuns şi în Rusia, Germania şi chiar în Statele Unite. Totuşi, este o rasă rară, în întreaga lume trăind mai puţin de 3.000 de exemplare.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 dec 18:04
...așa că am tras și eu cu ochiul. Nu era, după cum mă așteptam, o judecată de valoare originală a doamnei, ci dumneaei arăta o știre exact cu acest titlu – ”Cel mai frumos cal din lume” – de pe un site care luase această decizie în locul ei. Nepricepându-se la cai, doamna o luase de...
1
EUR
4.6662
RON
18 Jun
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H