Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume a fost inaugurat la Soci FOTO

Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, de 439 de metri, se găseşte la Soci, în Parcul Naţional al acestei staţiuni din Rusia, care a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă din acest an, informează Agerpres.

29 iul. 2014, 15:07

La prima vedere, podul – care se află la o înălţime de peste 200 de metri şi are un design futurist – parcă pluteşte în aer. Construcţia este susţinută de opt cabluri metalice puternice, cu diametru de 52 de milimetri, care suportă câte 300 de tone fiecare. S-au utilizat în total 740 de tone de metal şi 2.000 de metri cubi de beton.

Realizarea podului a durat cinci ani, dintre care doi pentru construcţie. Structura este proiectată să reziste la un cutremur de 9 grade şi suportă prezenţa simultană a 30.000 de oameni, informează ITAR-TASS.

Podul permite nu doar o spectaculoasă plimbare deasupra unui defileu de munte – cu vedere spre sunt masivul Caucaz, într-o parte şi spre litoralul Mării Negre în cealaltă – ci şi posibilitatea de a practica un sport extrem, bungee jumping. Deocamdată, saltul este de 69 de metri. O nouă platformă pentru sărituri de 207 metri urmează să fie inaugurată oficial în luna octombrie.

Proiectul a fost realizat de o echipă ruso-neo-zeelandeză, în care un rol deosebit a fost jucat de neo-zeelandezul Alan John Hackett şi firma care îi poartă numele, specializată în instalaţii pentru bungee jumping.