Cel mai lung şi înalt POD DE STICLĂ din lume. Îţi taie respiraţia FOTO

Cel mai lung şi mai înalt pod de sticlă din lume va fi inaugurat, în luna iulie, în China, în parcul naţional Zhangjiajie.

20 mai 2015, 09:55

Podul de sticlă va uni două vârfuri din zona denumită Zhangjiajie Grand Canyon, din provincia chineză Hunan, şi se va întinde pe o distanţă de 430 de metri, având o deschidere de şase metri, potrivit descopera.ro.

Podul este construit la o înălţime de 300 de metri. Comparativ, Grand Canyon Skywalk, o atracţie turistică construită pe unul dintre pereţii vestici ai Marelui Canion din Statele Unite ale Americii, are 21 de metri lungime şi se află la o înălţime de 219 metri.

Construcţia chineză este opera arhitectului israelian Haim Dotan, care a realizat şi pavilionul Israelului la Expo 2010 Shanghai. Potrivit acestuia, podul are capacitatea de a susţine 800 de persoane odată.

Parcul Zhangjiajie este o rezervaţie naturală forestieră situată în vecinătatea oraşului Zhangjiajie, în nordul provinciei Hunan din Republica Populară Chineză. Cu o suprafaţă de 56 de kilometri pătraţi, parcul a fost deschis publicului din 2009 şi, potrivit CNN, a reprezentat sursa de inspiraţie pentru planeta Pandora, creaţia regizorului James Cameron în filmul Avatar, apărut în 2009.