Cel mai mare avion din lume a ieşit din hangar. Aripile sale sunt cât un teren de fotbal FOTO

Paul Allen, co-fondatorul Microsoft împreună cu Bill Gates, a creat cel mai mare avion din lume, numit Stratolaunch.

RomaniaTV.net
01 iun. 2017, 07:12

Stratolaunch Systems, una dintre companiile create de Paul Allen după plecarea de la Microsoft, are ca scop facilitarea lansării de sateliți din zbor pentru a micșora consumul de combustibil al acestora. În plus, prin lansarea rachetelor cu sateliți din zbor, deasupra norilor, acestea ar fi putut fi imune la condițiile meteorologice.

Stratolaunch, rezultatul final al eforturilor Stratolaunch Systems, este cel mai mare avion din lume şi a fost scos pentru prima dată din hangar, miercuri, în Deşertul Mojave, din California. Proiectul lui Paul Allen va efectua mai multe teste până în 2019, când Stratolaunch va încerca prima lansare de sateliți direct în stratosferă.

Stratolaunch are ca forță de propulsie 6 motoare de Boeing 747. Acestea se reflectă în abilitatea de a ridica de la sol o greutate suplimentară de 228 de tone. În plus, poate pacurge fără nevoia alimentării o distanță de 3.700 kilometri. Ideea este ca rachetele cu sateliți să fie agățate între corpurile avionului fără a-i influneța acestui centrul de greutate.

În ultimele săptămâni a fost eliminată infrastructura de fabricație, inclusiv schelele de trei etaje din jurul aeronavei și întreaga greutate a acesteia a fost lăsată liberă pe cele 28 de roți pentru prima dată. Acesta a reprezentat un pas crucial înainte de testarea la sol, pornirea motoarelor și, în ultima etapă, testele de zbor”, se arată în comunicatul Stratolaunch.