Cel mai mare exerciţiu militar multinaţional de pe teritoriul României VIDEO

Peste 1.700 de militari romani si straini au participat la exercitiul militar Spring Storm, unul dintre cele mai mari exercitii multinationale, organizat de Fortele Navale Romane, pe teritoriul Dobrogei si in apele internationale ale Marii Negre.

RomaniaTV.net
20 mart. 2018, 14:48
Cel mai mare exerciţiu militar multinaţional de pe teritoriul României VIDEO

Exercitiul militar, desfasurat în perioada 5 şi 15 martie, a pus accent pe secvente specifice operatiilor amfibii si de debarcare pe tarm. La exercitiu au participat si aliati NATO – Franta a trimis o fregata, iar SUA au trimis o nava de suport si o nava speciala pentru asalt amfibiu.

Fortelor Navale Romane au participat cu fregata „Regele Ferdinand”, corveta „Viceamiral Eugeniu Rosca”, nava purtatoare de rachete „Pescarusul”, monitorul ‘Lascar Catargiu”, vedeta blindata „Opanez”, nava maritima pentru scafandri „Grigore Antipa”, nava hidrografica „Alexandru Catuneanu”, o companie de infanterie marina, un detasament de scafandri de lupta, remorcherul maritim „Viteazul” si doua remorchere de port, scrie Hotnews.ro

Fortele Aeriene Romane au participat cu doua aeronave Mig-21 Lancer, iar pentru secventele de evacuare medicala, acestea au asigurat un elicopter IAR-330 si o aeronava Spartan C-27 J. Fortele Terestre Romane au participat cu un pluton de infanterie de la Brigada 9 Mecanizata si Garda de Coasta este a fost reprezentata de o nava de patrulare.