Cel mai mare SECRET al Reginei Elisabeta: Cum a ascuns în Banat un cufăr plin cu galbeni

Comuna Banloc din judetul Timis este plina de legende pe care localnicii le transmit din tata in fiu, iar majoritatea sunt legate de Regina Elisabeta a Greciei, fiica cea mare a reginei Maria si a regelui Ferdinand de Romania.

19 nov. 2014, 12:21
Cel mai mare SECRET al Reginei Elisabeta: Cum a ascuns în Banat un cufăr plin cu galbeni

Fire sensibila si capricioasa, extrem de cultivata, Principesa Elisabeta a ramas in amintirea oamenilor  ca o adevarata enigma, potrivit opiniatimisoarei.ro. Lisabeta, cum i se spunea in familie, s-a maritat pe 27 februarie 1921 cu principele mostenitor George al Greciei, devenind peste un an Regina. A divortat in 1935, cand s-a refugiat pe taramurile pline de farmec ale Banatului, unde a trait pana in 1948, cand a fost nevoita sa paraseasca definitiv tara, alaturi de ceilalti membri ai familiei regale a Romaniei.

O legenda strans legata de Regina dainuie dupa atata amar de vreme si multi s-au chinuit din rasputeri sa afle cat adevar ascunde. Se spune ca, imediat dupa plecarea Reginei Elisabeta, un argat al acesteia a ajuns, din motive nestiute, la inchisoare.

Speriat de moarte, barbatul le-ar fi spus gardienilor ca, de-l vor elibera, le va dezvalui cel mai mare secret al reginei, pentru care lucrase multa vreme si despre care stia o gramada de lucruri.

Asa a ajuns argatul sa se intoarca la Banloc, alaturi de gardieni, si  impreuna au mers glont la moara de orez. Barbatul le-ar fi aratat paznicilor un loc ascuns in moara, unde Regina ar fi pus la adapost o adevarata comoara: un cufar plin cu galbeni. Elisabeta spera ca va mai prinde ziua in care sa se intoarca din exil la Castelul de la Banloc pe care l-a iubit nespus, iar banii din aur i-ar fi regasit in locul tainic in care-i asezase.