Cel mai nou model de Dacia, SANDERO ELECTRIC. Cum arată modelul electric

Dacia, în prezent cea mai mare companie din România, a realizat un Sandero Electric, autovehiculul fiind prezentat în premieră în toamna anului 2017.

RomaniaTV.net
04 ian. 2019, 17:38
Cel mai nou model de Dacia, SANDERO ELECTRIC. Cum arată modelul electric

Maşinile electrice sunt din ce în ce mai căutate de către români, deşi preţurile nu sunt tocmai accesibile oricui, şi multe companii se preocupă să construiască astfel de modele nepoluante.

Modelul a fost botezat Sandero Electron şi este unul experimental, care nu va intra probabil niciodată în linia de fabricaţie.

Cel care a construit acest model electric este directorul Centrului de Cercetare Ingineria Automobilului din cadrul Universităţii Piteşti, Dănuţ Gabriel Marinescu.

„Vehiculul electric este construit pe un autoturism Dacia Sandero Stepway, prin înlocuirea sistemului clasic de propulsie cu un nou sistem electric (AMBRA) conceput în laboratorul „Sisteme alternative de propulsie- Vehicule electrice şi Hibride” din cadrul centrului. Propulsarea vehiculului este realizată de un motor asincron cu puterea maximă de 32 kW, alimentat de la o baterie litiu-ion cu o tensiune de 250V”, a explicat Dănuţ Gabriel Marinescu.