Cel mai odios criminal din România se pregăteşte să iasă din închisoare. Lumea se teme de o răzbunare FOTO

Ionut Ceobanu este autorul uneia dintre cele mai odioase crime care au bagat frica si teroarea in cetatenii Iasului. Pe cand avea 21 de ani, acesta se intorcea impreuna cu sora sa spre casa, iar cand se aflau in fata CUB-ului de pe Stefan cel Mare, Ionut a bagat-o pe sora sa intre catacombe si, pe motivul unui test al virginitatii, a violat-o, a desfigurat-o, a intepat-o violent cu un ac, dupa care a strangulat-o cu snurul rucsacului.

17 dec. 2014, 10:03

Tragica poveste a avut loc in primavara anului 2004, scrie bzi.ro. Abia dupa sapte luni de ancheta si audierea a aproape 600 de persoane, Ionut Ceobanu a fost bagat dupa gratii si condamnat la 25 de ani de inchisoare. Acum, odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Penal, pedeaspa lui Ionut a fost redusa semnificativ, iar daca acesta se comporta exemplar in penitenciar, va fi eliberat in urmatorii trei ani.

Citeşte şi Un criminal în serie A ŞOCAT MAPAMONDUL: La 17 ani am omorât prima femeie. Vezi câte crime a făcut până la 26

Dupa teribilul incident, familia Ceobanu s-a destramat aproape complet. Mama celor doi locuieste acum in casa parinteasca din localitatea ieseana Prisacani impreuna cu celalalt fiu al ei. Maria Ceobanu povesteste ca momentele care s-au petrecut in viata familiei vor primi doar rasplata divinitatii si nu vrea altceva decat ca Ionut sa se intoarca mai repede acasa.

„Vorbesc in fiecare luna cu el. Inainte mergeam si in vizite, dar, de cand a fost mutat de la Arad la Timisoara, nu l-am mai vazut. Acum lucreaza acolo in regim deschis. Baiatul e bine, acum are peste o suta de kilograme. In trei ani ii da drumul daca se comporta bine acolo, dar cine mai stie ce se poate intampla, daca il provoaca cineva si sare la bataie. Sunt multe lucruri care se pot intampla. Il astept acasa cu bratele deschise, el este copilul meu, dragostea de parinte este cea mai puternica si nu dispare. Durerea din suflet nu mi-a trecut deloc, nici cand o sa fiu cu mainile stranse la piept nu o sa dispara suferinta asta”, spune Maria Ceobanu, mama lui Ionut.

„Baiatul meu nu este vinovat, au fost implicati copii de bani gata”

Pana la inceputul acestui an, Ionut a fost intemnitat in Arad, insa acum i se permite sa lucreze in regim deschis. Parintii lui locuiesc separat, tatal acestuia fiind in Iasi, iar mama in Prisacani. Nici la 10 ani dupa ce si-a pierdut fiica, mama celor doi nu crede ca Ionut este criminalul. Aceasta crede ca a fost tergiversat cazul fiului ei pentru ca erau implicati copiii unor persoane cu influenta. „El nu este vinovat, nici inainte nu credeam asta si nici acum. Avocata mi-a spus atunci ca sunt implicati mai multi copii de bani gata. Baiatul a semnat atunci acea declaratie pentru ca a auzit ca noi trebuie sa platim foarte multi bani daca vrem sa atacam in instanta decizia. Era vorba de 1.000 dolari ca sa deschidem procesul si cate 500 de dolari la fiecare termen. Nu aveam banii astia, iar cand Ionut a auzit despre ce e vorba, a semnat imediat. Baiatul sigur banuieste pe cineva si imi este frica sa nu faca o razbunare dupa ce il elibereaza”, mai povesteste mama lui Ionut. La momentul incidentului inspaimantator, familia Ceobanu locuia intr-un apartament din Galata. Dupa moartea fiicei, acestia s-au mutat in Prisacani. Majoritatea locuitorilor de aici nu cunosc tragica poveste, insa sunt multe persoane care au analizat pe toate partile scenariul crimei de la CUB.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie în cazul bărbatului ucis de soţie şi amantul acesteia. Suspectul va fi eliberat

Autoritatile se pregătesc de intoarcerea asasinului

Autoritatile din comuna Prisacani sustin ca vor pregati un program de asistenta sociala in care sa fie inclus Ionut atunci cand se va intoarce acasa, daca se va intampla acest lucru. „Sunt aceste necazuri care s-au abatut asupra familiei respective, iar noi vrem sa ii ajutam. Femeia este din generatie cu mine si s-a zbatut foarte mult pentru familia ei, a muncit enorm de mult si este pacat ca familia s-a destramat. Este posibil sa ii dea drumul lui Ionut in viitorul apropiat. Daca ar fi asa, noi l-am putea prelua la asistenta sociala, sa-i oferim un sprijin si sa urmarim indeaproape comportamentul sau”, a spus Constantin Chirila, primarul comunei Prisacani.

Pe 18 martie 2004, Ana Maria a venit de la scoala si, la putin timp, a iesit in oras impreuna cu fratele sau. Ajunsi in dreptul catacombelor de pe bulevardul Stefan cel Mare, Ionut a chemat-o pe Ana Maria sa mearga in subteran. Acolo, baiatul a fortat-o pe fata sa intretina raporturi sexuale cu el si apoi a strangulat-o cu snurul de la ghiozdan. „Cand mi-a venit nebunia, nu am mai stiut ce fac. Am violat-o, dupa care am strans-o de gat cu siretul de la ghiozdan. Am plecat sa ma intalnesc cu prietena mea, fara sa mai stiu daca sora-mea e moarta”, a povestit, la vremea respectiva, criminalul despre cele intamplate.