Cel mai puternic om al planetei şi-a făcut un SELFIE în sălbăticie luptând împotriva încălzirii climatice

Președintele SUA, Barack Obama, a făcut apel pentru o acțiunea "rapidă" în lupta împotriva încălzirii globale, într-un discurs rostit la Kotzebue, localitate aflată la cincizeci de kilometri nord de Cercul Arctic. Este cel mai puternic om al planetei, dar chiar şi el face selfie-uri. Preşedintele american a publicat pe pagina de Instagram a Casei Albe o imagine inedită.

03 sept. 2015, 06:20

Cel mai puternic preşedinte de pe planetă a postat pe internet o fotografie făcută în Alaska alături de gazda unui reality-show. Barack Obama a fost invitat special al unui episod al emisiunii despre tehnici de supravieţuire alături de Bear Grylls. Şeful statului american se află în vizită oficială în aceste zile în Alaska. Preşedintele a luat la pas un important parc naţional şi a profitat de ocazie ca să atragă atenţia lumii asupra schimbărilor climatice, potrivit România TV.

Este un lucru pe care nici un alt președinte american nu l-a făcut până astăzi: să călătorească dincolo de Cercul Arctic!„, a declarat Obama în discursul din sala de sport a unei școli din acest mic oraș de 3.000 de locuitori.

Sunt extrem de mândru„, a spus șeful administrației americane în fața a o mie de oameni.

Citeşte şi Obama a rămas mut de uimire după ce a vizitat gheţarii din Alaska: „Spectaculos!” VIDEO

 

Reluând temele dezvoltate de la începutul vizitei sale de trei zile în Alaska, el a subliniat modul în care acest stat trebuie să îi ajute pe americani să fie conștienți de urgența unor acțiuni.

De-a lungul anilor, am încercat să fac în așa fel încât ca și restul țării să devină mai conștient de schimbările climatice”, a explicat Obama. „Dar voi le trăiți deja„, a adăugat el.

Ceea ce se întâmplă aici ar trebui sa fie un semnal de alarmă pentru America, un semnal de alarmă pentru întreaga lume„, a adăugat președintele american.

Călătoria de trei zile în Alaska a președintelui Obama are loc cu trei luni înainte de conferința de la Paris, care are ca scop un acord global pentru a încerca limitarea încălzirii globale la două grade Celsius și a evita accelerarea acestui fenomen. Statele Unite ale Americii sunt al doilea mare emițător de gaze cu efect de seră de pe Terra, pe primul loc situându-se China.