Cel mai RAPID proces din lume. Un român a fost condamnat în Belgia în 48 DE SECUNDE

Le tribunalul corecţional din Verviers (Belgia) a condamnat miercuri un român în vârstă de 32 de ani la 15 luni de închisoare, pentru furt. Sentinţa a fost dată la numai 48 de secunde de la începutul procesului, ce face ca acesta să fie unul dintre cele mai scurte din istorie.

16 apr. 2014, 14:38
Cel mai RAPID proces din lume. Un român a fost condamnat în Belgia în 48 DE SECUNDE

Pe 24 ianuarie, un poliţist aflat în timpul serviciului, pe timp de noapte, a reperat în regiunea Malmedy un autovehicul înmatriculat în România, iar în timp ce îl urmărea a auzit prin radio informarea că s-a produs un furt în zona Stavelot-Malmedy, la o fabrică de carne.

Poliţistul a cerut întăriri şi două autoturisme au pornit în urmărirea Opelului din România, în care se aflau cinci bărbaţi, iar pentru oprirea maşinii au fost necesare câteva focuri de avertisment.

Procesul a început miercuri, iar cei cinci inculpaţi şi-au recunoscut fapta, spunând că erau în criză de bani şi au ales o societate la întâmplare pentru a fura. Daunele au fost estimate la 3.000 de euro, iar procesul s-a încheiat după doar 48 de secunde.

Românul a fost condamnat la 15 luni de închisoare, iar cei patru complici au primit câte un an, cu suspendare.