Lovitură de teatru în cazul Cioacă: Petele de sânge de pe pereţi erau de fapt pete de adeziv

Cazul Cioacă, unul dintre cele mai scumpe cazuri din România, ar putea fi redeschis după ce avocata Maria Vasii susţine că petele găsite pe pereţii apartamentului nu erau de sânge ci de adeziv. Pe de altă parte, însă, avocata familiei Ghinescu susţine că proba nu este nouă, ba mai mult, aceasta a mai fost respinsă anul trecut, la Curtea de Apel.

31 aug. 2015, 08:44
Lovitură de teatru în cazul Cioacă: Petele de sânge de pe pereţi erau de fapt pete de adeziv

Dosarul Cioacă-Elodia s-ar putea redeschide. Probele care au stat la  baza condamnării poliţistului,  include urme de luptă în apartamentul soţilor Elodia Ghinescu şi Cristian Cioacă, pete de sânge sub podea şi pe pereţi, dar şi în portbagajul poliţistului şi pe tocul pistolului, informează jurnalul.ro.

O altă probă care îl incriminează pe Cioacă este declararea dispariţiei după cinci zile, timp în care acesta a zugrăvit pereţii. La toate acestea s-au adăugat obiectele aparţinând Elodiei şi uniforma pătată de sânge a poliţistului, găsite într-o râpă din judeţul Braşov.

Cu toate acestea, avocata Maria Vasii spune Cioacă este nevinovat şi cere redeschiderea cazului.. „Sângele Elediei, de care s-a tot vorbit, dar de fapt a fost vorba de un experiment judiciar în care s-a făcut o aproximație abstractă în care s-a stabilit că o pată ar fi fost de sânge, dar de fapt era adeziv! Am afirmat și atunci aceasta, și am așteptat ca judecătoarea de la Curtea de Apel Pitești să dea achitare!”, a declarat avocata în direct la mai multe posturi TV.

De cealată parte, însă, avocata familiei Ghinescu susţine că expertiza care ar trebui să schimbe soarta poliţistului este una falsă. „Am vorbit şi cu doamna Ghinescu şi se simte foarte rău, mai ales pentru că doamna avocat a ales pentru aceste declaraţii chiar ziua în care s-au împlinit opt ani de la dispariţia fiicei ei. Doamna Vasii a mai formulat o cerere de revizuire şi o cerere de contestaţie în anulare anul trecut, iar ambele cereri au fost respinse. Nu vine cu nimic nou. Probabil că domnul Cioacă se plictiseşte acolo, la penitenciar şi vrea să vadă cum doamna Vasii încearcă să influenţeze opinia publică”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, avocata Crina Radu.

Citeşte şi Cioacă reclamă Parchetul General. Vrea să ştie cum s-au cheltuit banii pentru căutarea Elodiei