Cel mai scump ceas din lume costă 5 milioane de dolari. Vezi câte Dacii ai putea cumpăra

Timpul este nepreţuit, dar parcă nici chiar aşa. Pentru a face banii obţinuţi din vânzarea celui mai scump ceas din lume, Dacia ar trebui să vândă 217 Duster Prestige 1,5dCi 110 CP 4x4, cel mai scump model al său, sau 260 de maşini din cea mai scumpă versiune a Dacia Lodgy.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 15:31

Producătorul de ceasuri de lux Hublot a creat cel mai scump ceas din lume, care cu siguranţă îşi va găsi rapid cumpărători, în ciuda preţului exorbitant: 5 milioane de dolari. Putem spune, astfel, că avem primul ceas care nu măsoară doar timpul, ci şi averea. Pentru că numai un multimilionar în dolari şi-ar putea permite să îl cumpere.

Ceasul este din aur alb şi este încrustat cu 140 de carate de diamante. Pietrele preţioase acoperă întreaga suprafaţă a ceasului, făcându-l astfel mai mult decât un accesoriu.

Şase dintre cele 1.292 de diamante încrustate pe ceas cântăresc peste trei carate fiecare. 17 oameni au lucrat timp de 14 luni la crearea şi asamblarea ceasului.

Preşedintele companiei, Jean-Claude Biver, este convins că recordul stabilit de acest ceas nu va fi doborât curând. El a subliniat că ar fi greu ca altcineva să facă un ceas mai scump decât acesta pentru simplul motiv că spaţiul este limitat.

În ciuda preţului exorbitant, Biver a dezvăluit că există deja câteva comenzi pentru cel mai scump ceas din lume, fără a oferi însă alte detalii.

  • În timp ce Hublot face 5 milioane de dolari vânzând un singur ceas, producătorul de automobile Dacia ar trebui să vândă în jur de 217 de bucăţi din cel mai scump model al său, Duster Prestige 1,5dCi 110 CP 4×4 (preţ de listă, 17.600 de euro), sau 260 de bucăţi de Lodgy Laureate 7 locuri 1.5 dCi 110 CP (14.700 de euro)

Hublot este unul dintre brandurile de lux care nu resimt deloc criza economică. Producătorul elveţian de ceasuri de lux a avut un an 2011 extraordinar, cu o creştere a vânzărilor cu 30 de procente, iar previziunile arată că şi 2012 va fi un an cel puţin la fel de bun.