Cel puţin 11 persoane au murit în nordul Japoniei după ce regiunea a fost lovită de un taifun puternic

Cel puțin 11 persoane au decedat și trei persoane au fost date dispărute în nordul Japoniei, după ce un taifun puternic a lovit miercuri regiunea inundând zone largi ale acesteia, a informat presa locală citată de agenția de presă DPA.

31 aug. 2016, 05:35
Cel puţin 11 persoane au murit în nordul Japoniei după ce regiunea a fost lovită de un taifun puternic

Nouă dintre cele 11 persoane decedate au fost descoperite într-un azil de bătrâni din zona de nord-est a Japoniei care a fost inundată în timpul trecerii taifunului Lionrock, a anunțat poliția locală, citată de agenția France Presse (AFP).

Noi încercăm să stabilim identitatea corpurilor„, a declarat pentru AFP un oficial al poliției din Iwate, Shuko Sakamoto, menționând că acestea se aflau în interiorul unei locuințe pentru persoanele vârstnice din orașul Iwaizumi.

Poliția a descoperit corpurile deplasându-se la fața locului pentru salvarea oamenilor blocați de inundațiile provocate de taifunul Lionrock, a precizat televiziunea publică NHK.

Un taifun puternic însoțit de ploi abundente a lovit marți nord-estul Japoniei, care a fost și zona dezastrului provocat de uriașul tsunami din martie 2011.

Lionrock, al 10-lea taifun al sezonului din Asia, a atins zonele de coastă ale prefecturii Iwate, ceea ce nu se mai întâmplase niciodată din anul 1951, de când agenția meteorologică japoneză (Japan Meteorological Agency) a început monitorizarea taifunurilor.

Între 20 și 30 de taifunuri se produc anual în Asia, aproximativ jumătate dintre acestea atingând arhipelagul nipon.