Atac terorist la o bază militară: Cel puţin 125 de morţi şi mai mulţi răniţi

Cel puţin 126 de persoane au fost ucise în cursul atacului comis de militanţi talibani asupra unei baze militare din provincia afgană Maidan Wardak, anunţă un oficial militar afgan, citat de site-ul agenţiei Reuters.

21 ian. 2019, 07:40
Atac terorist la o bază militară: Cel puţin 125 de morţi şi mai mulţi răniţi

UPDATE: La o bază militară din centrul provinciei Maidan Wardak, Afganistan, a avut loc luni, cel mai sângeros atac terorist din ultimii ani. Potrivit informaţiilor date publicităţii de oficiali ai ministerului Apărării din Afganistan, peste 100 de militari au fost ucişi de talibani.

„Avem informații potrivit cărora 126 de oameni au fost uciși în explozia din baza militară, opt comandouri speciale fiind printre morți”, a spus un oficial al ministerului apărării, sub anonimat.

Atacatorii au intrat cu o mașină în baza militară și s-au detonat. Talibanii au folosit vehicule americane blindate capturate de la forțele afgane, pentru a putea străpunge fortificațiile militare

Atacul a fost revendicat de către talibani şi a fost comis cu o maşină cu o încărcată de exploziv care a fost detonată.

Un grup de militanţi a lansat atacuri coordonate asupra bazei militare din centrul provinciei Maidan Wardak, luni dimineaţă.

Potrivit guvernului’ local, atacul s-a produs în afara oraşului Maidan Shahr – capitala provincială Wardak

Nu se cunoaşte cu precizie numărul victimelor acestui atac. Conform unor surse, cel puţin 12 forţe de securitatr ar fi fost ucise în acest atac, iar două au fost rănite.

Citeşte şi Jihadiştii au făcut măcel duminică seară, sunt zece morţi şi cel puţin 25 de răniţi

Talibanii au revendicat atacul. Acesta s-a fi comis cu o încărcătură mare de explozibili care a fost detonată. De asemenea, în baza militară s-au infiltrat insurgenţi.

Atacul s-a produs în provincia Maidan Wardak, situată în sudul Afganistanului.