Cel puţin 15 copii au murit în Sudanul de Sud la începutul lunii trecute, după ce au fost vaccinaţi cu aceeaşi seringă, nesterilizată

Cel puţin 15 copii au murit în Sudanul de Sud la începutul lunii mai, după ce asistenţii medicali care i-au vaccinat împotriva pojarului au folosit aceeaşi seringă fără a o steriliza, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, citat de Reuters.

RomaniaTV.net
02 iun. 2017, 15:54
Cel puţin 15 copii au murit în Sudanul de Sud la începutul lunii trecute, după ce au fost vaccinaţi cu aceeaşi seringă, nesterilizată

Alti 32 s-au imbolnavit, dar au supravietuit. Simptomele prezentate de copii sunt: febra mare, diaree si varsaturi, a precizat ministrul Riek Gai Kok.

Echipa care a vaccinat copiii in acest eveniment tragic nu a fost nici calificata, nici pregatita pentru campania de imunizare”, a explicat Kok.

Un raport pus la punct de o comisie de specialisti a aratat ca micutii au murit de sepsis, deoarece vaccinurile au fost contaminate prin folosirea in mod repetat a unei seringi nesterilizate.

Aproximativ 300 de copii au fost vaccinati in perioada 2-5 mai, in satul Nacholdokopele, din estul tarii.

Sudanul de Sud, stat producator de petrol, si-a declarat independenta in 2011 si intampina dificultati in a asigura cetatenilor sai chiar si asistenta de baza, in urma razboiului civil izbucnit in decembrie 2013.