Cel puţin 18 persoane au murit din cauza ploilor musonice

Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa în accidente provocate de ploile musonice în ultimele trei zile în statul Himachal Pradesh, din nordul Indiei, au precizat marţi oficiali din departamentul pentru managementul dezastrelor, potrivit DPA.

14 aug. 2018, 12:55
Cel puţin 18 persoane au murit din cauza ploilor musonice

Cele mai multe dintre victime şi-au pierdut viaţa în alunecările de teren sau prin înec, a spus un oficial din cadrul departamentului pentru managementul dezastrelor din capitala statului, Shimla, informează agerpres.ro.

Citeşte şi Hoţii români au dat iama în bancomatele din India. Doi conaţionali de-ai noştri au fost arestaţi sâmbătă la New Delhi

Şase autostrăzi au fost închise din cauza alunecărilor de teren. Cursele feroviare dintre Kalka şi Shimla au fost anulate. Sute de persoane sunt blocate pe drumuri, iar operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare.

Autorităţile din Himachal Pradesh au sfătuit oamenii să evite călătoriile, în special cele către zonele în care sunt posibile alunecări de teren.

Şcolile şi facultăţile din opt districte au fost închise luni şi marţi.

Sezonul musonic în India, care ţine din iunie până în septembrie, deseori aduce ploi abundente benefice pentru agricultură, dar care pot provoca distrugeri importante.

Peste 700 de persoane şi-au pierdut viaţa în acest sezon musonic în inundaţii şi accidente provocate de precipitaţii abundente, potrivit ministerului federal de Interne.

Cele mai multe decese au avut loc în statele Kerala, Uttar Pradesh, West Bengal şi Maharashtra, potrivit centrului naţional pentru răspuns la situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului de Interne.

Administraţia pentru meteorologie a prognozat precipitaţii însemnate cantitativ pe suprafeţe extinse din ţară, inclusiv în statul Orissa, regiunea de coastă din Karnataka, Kerala, Uttarakhand şi Himachal Pradesh în următoarele 48 de ore.