Cel puţin 21 de copii au murit într-o şcoală din Mexic ce s-a prăbuşit peste ei

O şcoală s-a prăbuşit peste elevi în timpul orelor, ucigând cel puţin 21 de copii. Autorităţile fac eforturi pentru salvarea supravieţuitorilor care dau mesaje de sub ruine.

20 sept. 2017, 11:13
Cel puţin 21 de copii au murit într-o şcoală din Mexic ce s-a prăbuşit peste ei

O şcoală s-a prăbuşit în Mexic, iar 21 de copii şi patru adulţi au murit, în urma cutremurului de marţi, de magnitudine 7,1.

Supravieţuitorii încearcă să trimită mesaje de sub ruine. Sute de angajaţi ai departamentului pentru situaţii de urgenţă şi voluntari caută supravieţuitori sub ruinele şcolii Enrique Rebsamen din Mexico City, care avea patru etaje şi unde învăţau elevi de şcoală primară şi secundară.  De asemenea, nu se ştie nimic despre 30 de elevi şi opt profesori.

Pe reţelele de socializare s-au răspândit mesaje potrivit cărora supravieţuitori aflaţi sub ruine dau mesaje pentru a cere ajutor.

Citeşte şi Ambasada României din Mexic încearcă să afle dacă sunt români printre victimele seismului

„Fatima Navarro trăieşte. A trimis mesaje de sub clădirea prăbuşită. Nu o pot localiza însă, deşi este încă în viaţă”, se arată într-un dintre mesaje.

Preşedintele Enrique Peña Nieto spune că 500 de membri ai armatei şi 200 de membri ai protecţiei civile sunt prezenţi la faţa locului pentru a ajuta.