Cel puţin 40 de mineri din Bolivia au fost arestaţi un ministru a fost ucis în bătaie

Peste 40 de mineri au fost arestați în Bolivia după ce un ministru a fost omorât în bătaie în cursul unor proteste în estul țării, au anunțat vineri autoritățile locale, relatează Reuters.

27 aug. 2016, 09:52
Cel puţin 40 de mineri din Bolivia au fost arestaţi un ministru a fost ucis în bătaie

Procurorul general Ramiro Guerrero a afirmat că cinci dintre mineri, precum și Carlos Mamani, președintele Federației Naționale a Cooperativelor de Minerit din Bolivia (FENCOMIN), au fost acuzați de implicare directă în uciderea adjunctului ministrului de interne Rodolfo Illanes, scrie Agerpres.

Potrivit procurorilor, Illanes, 55 de ani, a murit după ce a fost lovit de mai multe ori.

Ministrul de interne al Boliviei, Carlos Romero, a confirmat că Rodolfo Illanes a fost ucis în timpul protestelor minerilor în estul acestei țări.

Romero a confirmat relatările unor martori care au afirmat că bărbatul în vârstă de 55 de ani a fost ucis în bătaie în timpul ciocnirilor dintre poliție și mineri, în orașul Panduro, la 165 de kilometri sud-est de La Paz.

Ministrul de interne bolivian a precizat că Illanes a fost răpit de mineri după ce a încercat să inițieze negocieri cu aceștia.

Trei mineri și-au pierdut de asemenea viața în violențe în cele câteva zile de proteste împotriva unei controversate legi din domeniul mineritului.

FENCOMIN, care reprezintă aproximativ 10.000 de mineri din 900 de cooperative, respinge orice influență a sindicatelor în sectorul minier și dorește înlesnirea accesului investitorilor străini în acest sector.

Președintele Boliviei a decretat trei zile de doliu național.

Citeşte şi Preşedintele Boliviei, şocat de vestea că FIUL lui pe care îl credea mort TRĂIEŞTE