Cel puţin 41 de morţi în două naufragii în Brazilia

Două naufragii în două zile s-au soldat cu cel puțin 41 de morți în Brazilia, 22 de decese fiind raportate joi de Marină după accidentul unui feribot care transporta peste 130 de persoane în statul Bahia din nord-estul țării, transmite AFP.

RomaniaTV.net
24 aug. 2017, 16:54
Cel puţin 41 de morţi în două naufragii în Brazilia

Marți seară, o altă ambarcațiune a naufragiat pe fluviul Xingu, în statul Para (nord), făcând 19 morți, conform ultimului bilanț al autorităților locale.

„În acest stadiu al căutărilor, putem confirma 22 de morți”, a declarat pentru AFP comandantul Flavio Almeida, purtătorul de cuvânt al Marinei braziliene, în legătură cu naufragiul de joi.

„Am reușit să găsim 21 de supraviețuitori, însă mulți alții au fost recuperați de ambarcațiuni civile”, a adăugat el, explicând că 126 de militari au fost mobilizați pentru căutări.

Conform serviciilor de securitate locale, accidentul s-a produs în jurul orei locale 06.30 (09.30 GMT), când feribotul făcea legătura între Salvador, capitala statului Bahia, și Mar Grande, în insula vecină Itaparica.

Marina a transmis că, potrivit informațiilor asociației de transport maritim, ambarcațiunea avea la bord 129 de pasageri, plus patru membri ai personalului navigant, la o capacitate de 160 de persoane.

Pe de altă parte, autoritățile statului Para au transmis joi că noul bilanț al naufragiului unei bărci care transporta 49 de persoane pe fluviul Xingu este de 19 morți.

Miercuri seară, guvernul local a vorbit despre zece decese, însă între timp au fost găsite alte nouă cadavre.

Autoritățile au contabilizat 23 de supraviețuitori, iar căutările continuă în încercarea de a salva alte șapte persoane încă date dispărute.