Cel puţin zece persoane cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la o nuntă

Zece persoane care au participat duminică la o nuntă în Alba Iulia au ajuns în cursul zilei de luni la spital cu probleme digestive, în cauză existând suspiciuni de toxiinfecție alimentară, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba.

29 mai 2017, 12:46
Cel puţin zece persoane cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la o nuntă

Stări de rău ar fi acuzat, potrivit unor cadre medicale, mai mult de zece persoane care au fost la respectiva nuntă, acestea prezentându-se la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba.

”Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a raportat Direcției de Sănătate Publică Alba că luni, 29 mai, zece persoane au ajuns la spital după ce au participat la o nuntă, acuzând probleme digestive. În acest caz, conform procedurilor, compartimentul de control efectuează verificarea condițiilor igienico-sanitare, precum și recoltarea de probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie efectuează ancheta epidemiologică a pacienților internați în spital”, se menționează într-un comunicat de către DSP.

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, ancheta în acest caz este în curs de derulare.

Și în anii precedenți au existat astfel de situații în Alba. Sute de persoane s-au prezentat la spitalele din Alba Iulia, Aiud, Cugir și Sebeș cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au participat la trei nunți, din care două în Bistra, în 2013, 2014 și 2015.

Citeşte şi Zeci de elevi şi profesori au ajuns la spital după petrecerea de absolvire