Cele mai BIZARE şi DEZGUSTĂTOARE mâncăruri din întreaga lume

Arta culinară diferă de la o cultură la alta, de la o regiune la alta şi ceea ce în unele ţări este considerat o delicatesă, pentru alţii ar putea trece ca un fel de mâncare absolut dezgustătoare.

RomaniaTV.net
04 mai 2017, 13:50

ROMÂNIATV.NET vă prezintă zece dintre cele mai bizare feluri de mâncare din jurul globului.

Gândaci, greieri şi viermi de bambus (Thailanda)

Practica de a mânca insecte, adică entomofagia, este destul de răspândită în anumite colţuri ale lumii, cu excepţia Europei şi a Americii de Nord. În Thailanda, aceste vietăţi sunt considerate adevărate delicatese, iar în Bangkok vei întâlni la tot pasul vânzători de greieri, scorpioni, păianjeni sau viermi prăjiţi. Dacă reuşeşti să-ţi învingi repulsia şi să încerci să mănânci aşa ceva, trebuie să ştii că insectele sunt bogate în proteine, acizi graşi importanţi pentru organism şi vitamine.

Despre greieri se spune chiar că ar avea gustul asemănător cu cel al cărnii de pui. Condiţia pentru ca greierii să fie comestibili este să fie bine prăjiţi şi să fie cât mai mici cu putinţă. După masă, este foarte important să aveţi la îndemână o scobitoare, pentru că nu este prea plăcut să-ţi rămână picioare de greieri între dinţi.

Viermii de bambus sunt şi ei o gustare foarte populară în Thailanda şi îi veţi găsi, de asemenea, la bucătăriile mobile de pe străzile Bangkok-ului. Şi până la urmă nu sunt atât de răi precum arată sau sună, gustul lor fiind similar cu al cartofilor prăjiţi. Condiţia este să nu te uiţi la ei prea atent.

Penis de taur

O adevărată delicatesă în Japonia şi China, falusul de taur este mai presus şi decât sushi-ul, iar oamenii „potenţi” financiar se înghesuie să îl comande în restaurante. În Japonia, taurul este considerat cel mai potent dintre animale şi probabil cei care consumă acest fel de mâncare speră să se transfere şi la ei ceva virilitate.

Casu Marzu, brânza cu larve

Casu Marzu este un tip de brânză specific Sardiniei. În traducere liberă, este o brânză putrezită. Ceea ce nu sună deloc la fel de rău pe cât este de fapt. Casu Marzu este, de fapt, o brânză în care sunt plantate larve care ajută la accelerarea procesului de fermentaţie. De altfel, tocmai din acest motiv, care încalcă orice regulă sanitară posibilă, brânza Casu Marzu este oficial ilegală, cu toate că este o mâncare tradiţională. Se consumă cu tot cu larve, pentru cei mai curajoşi, sau după ce acestea au fost îndepărtate.


Dacă vă întrebaţi ce gust are, cei care au încercat-o spun aşa: gust puternic de caşcaval, amestecat cu larve cilindrice şi gelatinoase (care deseori mişcă în momentul în care sunt mâncate) şi cu grăsimea rezultată din brânza digerată deja de acestea.

Boodog (Mongolia)

Nomazii care nu aveau la dispoziţie bucătării utilate sunt cei care au inventat acest fel de mâncare cu secole în urmă. Ei găteau caprele întregi, sau marmote uneori, din interior spre exterior. Mai întâi, animalele erau prinse şi suspendate cu capul în jos, bătute până erau pline de sânge şi până li se rupeau picioarele. Apoi se adăuga „umplutura”, constând în pietre fierbinţi, îndesate în toate cavităţile posibile. Apoi, animalul era expus la flacără până se cocea suficient de bine. Acest mod de preparare a animalelor se practică şi în ziua de azi în Mongolia.

Balut

Este o mâncare care se găseşte în Filipine şi Vietnam, în special la bucătarii ambulanţi. Este considerată una dintre cele mai mari delicatese din cele două ţări. Mai exact, Balut sunt ouă de raţă fecundate şi mai apoi fierte. Acestea se gătesc doar după câteva săptămâni de la incubare, atunci când bobocul este deja format în găoace.

Modul în care acestea se consumă este la fel de simplu ca acela de preparare. Spargi parţial coaja oului, iar în interior vei găsi un corp inert de răţuşcă, mai mult sau mai puţin dezvoltat. Conţinutul oului trebuie sorbit dintr-o dată, după ce a fost sărat după gust.

Sannakji

Lumea s-a învăţat să mănânce vietăţi de apă crude, după ce sashimi şi sushi au devenit foarte populare în întreaga lume. Totuşi, delicatesa coreeană Sannakji este puţin diferită. Nu numai că fructele de mare sunt crude, dar nu sunt chiar… moarte.

Puii vii de caracatiţă sunt tăiaţi feliuţe, iar acestea sunt condimentate cu ulei de susan, iar farfuria îţi este pusă direct în faţă. Dacă te vei uita atent, vei vedea că tentaculele încă mai mişcă, tocmai de aceea trebuie să mesteci cu atenţie, pentru că în caz contrar micile ventuze s-ar putea lipi de cerul gurii sau de gât.

O variaţie a acestui fel de mâncare o reprezintă puii de caracatiţă mâncaţi de vii, întregi, dar pentru asta îţi trebuie mult sânge rece şi multă îndemânare.

Capete de somon împuţite

Somonul este un aliment de bază în Alaska şi toate părţile peştelui sunt folosite în alimentaţie.

Una dintre delicatesele tradiţionale este capul de somon fermentat. Colocvial, această mâncare se numeşte „capete împuţite”.

Modul de preparare este următorul: capetele de somon sunt puse în recipiente de plastic sau de lemn, îngropate în gropi de fermentare şi lăsate acolo timp de câteva săptămâni. Apoi, acestea sunt scoase din gropi şi consumate sub formă de piure.

Jeleu din nas de elan

Este un fel de mâncare tradiţional tot din Alaska, care se prepară la fel ca piftia românească, doar că în loc de carne de curcan sau de porc, ca pe la noi, se foloseşte botul de elan.

Supă de liliac

Liliecii sunt fierţi vii în apă, lapte, sau lapte de nucă de cocos. Se lasă să se pătrundă bine, apoi se taie şi se amestecă cu ierburi şi condimente thailandeze şi… gata supa.

Liliecii sunt parte a bucătăriei tradiţionale în Thailanda, China şi Guam, cu toate că sunt consideraţi a fi purtători de boli.

Tarantule prăjite

Această delicatesă din Cambodgia poate fi destul de greu de digerat pentru cei cu arahnofobie. Cambodgienii au început să mănânce tarantule în timpul regimului Khmerilor Roşii al lui Pop Pot, din perioada 1975-1979. Dacă la acea vreme era o soluţie disperată, acum tarantula prăjită este o delicatesă naţională şi se serveşte cu usturoi şi sare. În timpul mesei, cei care se hotărăsc să încerce aşa ceva trebuie să fie totuşi atenţi ca tarantula să nu aibă ceva ouă în abdomen.